Sosyal Medya

Kamu hizmeti veren bir şoförün sakal ve şalvarla otobüs kullanması şikayet konusu oldu

İstanbul’da İETT bünyesinde çalışan özel halk otobüslerinde (ÖHO) çalışarak kamu hizmeti veren bir şoförün sakal ve şalvarla otobüs kullanması şikayet konusu oldu.



Ä°stanbul’da Ä°ETT bünyesinde çalışan özel halk otobüslerinde (ÖHO) çalışarak kamu hizmeti veren bir ÅŸoförün sakal ve ÅŸalvarla otobüs kullanması ÅŸikayet konusu oldu.

Atatürkçü DüÅŸünce DerneÄŸi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Åžahin AteÅŸoÄŸlu tarafından Ä°ETT Genel MüdürlüÄŸü’ne ÅŸikayet edilen ÅŸoförün durumu Ä°BB tarafından Ä°ETT ile görüÅŸüldü.

Ä°ETT tarafından ise AteÅŸoÄŸlu’na verilen cevapta ÅŸu ifadeler kullanıldı:

"Kurumumuza yapmış olduÄŸunuz baÅŸvurunuz incelenmiÅŸtir. Konu ile ilgili yapılan incelemede ÅŸoför personellerin kılık kıyafeti Ä°ETT araçları için Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesine göre, Özel Halk Otobüs araçları için ise Özel Halk Otobüs Yönergesine göre belirlenmektedir. Bu kapsamda yaz sefer saati uygulamasında kravat takılmadığı bunun dışında kış sefer saati uygulamasında kravat takılması zorunludur. Bere takılmasında her hangi bir engel bulunmadığı, ancak personelin cilt hastalığı gibi doktordan sakal tıraşı bırakması yönünde aldığı rapor dışından tüm personelin sakal traÅŸlı çalışması gerekmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.