Sosyal Medya

Memur-Sen'den zam kararına tepki: Hakemin kararı adaletsiz

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 oranında zam yapılmasını kararlaştırmıştı. Hakem heyetinin zam kararına tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Yalçın "Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" ifadelerini kullandı.



Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin maaÅŸlarına yapılan zamlara iliÅŸkin basın toplantısı düzenledi.
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaÅŸları ile memur emeklisi aylıklarına 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 oranında zam yapılmasını kararlaÅŸtırmıştı. Hakem heyetinin zam kararınına tepki gösteren Memur-Sen BaÅŸkanı Ali Yalçın "Kamu Ä°ÅŸvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" ifadelerini kullandı.
 
Yalçın'ın açıklamaları ÅŸöyle:
 
"Ä°ÅŸvereninin teklifi yetersizdi, Hakemin kararı ise adaletsiz. Kaybı biz imzalamadık, kazanım üretecek bir teklif de zaten gelmedi. Hakem heyeti ise adaletten ÅŸaÅŸmış, kamu iÅŸverenine noterlik yapmıştır. Adaletin heybetini deÄŸil, Hakem yerine iÅŸverenin heyetini gördük.
 
Kimse bizden yüzde 14’lük zamma imza atmamızı beklememeliydi. Sendikacılığın haysiyetine yakışmaz, EmeÄŸin izzetine yakışmaz, Emekçinin onuruna yakışmaz. Yüzde 14 Memur-Sen’in kabulü olamaz. Merhum M.A. Ä°nan yaşıyor ve bu sorumluluÄŸu taşıyor olsa idi aynısını yapar, daha gerisini yapmazdı.
 
Getirilen teklife imza atmadık. Sendikacılığın haysiyetine, emeÄŸin izzetine,emekçinin onuruna gölge düÅŸürmedik" 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.