Sosyal Medya

Cumhuriyet Gazetesi'nden vefat eden Şule Yüksel Şenler için çirkin ifadeler

Yaklaşık 8 aydır tedavi gördüğü hastanede dün rahmet-i rahmana kavuşan Şenler'in vefatı sonrası Cumhuriyet gazetesi Şule Yüksel Şenler hakkında çirkin bir ifadeye imza attı.



ün 81 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuÅŸan eski Millî Gazete yazarlarından Åžule Yüksel Åženler'in vefatı sevenleri derinden üzdü. Åženler'in vefatını Cumhuriyet Gazetesi çirkin bir baÅŸlıkla okuyucusuna duyurdu. 'ÅžulebaÅŸ baÅŸörtüsünün yaratıcısı öldü' ifadesini kullanan gazete, haber metninde de adeta kinini kustu.
 
Huzur Sokağı romanıyla dönemine damga vuran gazeteci yazar Åžule Yüksel Åženler yaklaşık 8 aydır tedavi gördüÄŸü BaÄŸcılar'daki bir hastanede rahmet-i rahmana kavuÅŸtu.
 
4 Haziran 1973'de Dil ve Tarih CoÄŸrafya Fakültesindeki bazı olaylarla ilgili davaya, sıkıyönetim bir numaralı mahkemesinde devam edilmiÅŸ ve yazar Åžule Yüksel Åženler tanık olarak dinlenmiÅŸti.
 
2018 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri DüÅŸünce-Edebiyat Ödülüne layık görülen Åženler bir dönemin baskıcı tavırlarına karşı çıkıp baÅŸörtüsü mücadelesinde örnek duruÅŸ sergiledi. Åženler'in vefatı bazı çevrelerin bu kinini söndürmedi. 
 
Cumhuriyet Gazetesi, internet sitesinde yer verdiÄŸi habere "ÅžulebaÅŸ baÅŸörtüsünün yaratıcısı öldü" baÅŸlığı atıp edep dışı bir çirkinliÄŸe imza attı. Gazetenin bu baÅŸlığına sosyal medyadan binlerce yorum gelmesine raÄŸmen çirkinlikten geri adım atılmadı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.