Sosyal Medya

Davutoğlu'ndan eski defterler açıklaması: Yanıldım

hmet Davutoğlu TV5'te katıldığı canlı yayında Sakarya'da yaptığı "Eski defterler açılırsa 7 Haziran - 1 Kasım arası, kimse insan içine çıkamaz" sözlerine açıklık getirdi.



Yeni parti kuracağı konuÅŸulan Ahmet DavutoÄŸlu, Sakarya’da 2015 yılındaki terör olaylarını kast ederek söylediÄŸi “EÄŸer defterleri açarsam kimse insan içine çıkamaz” açıklamasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
 
Ahmet DavutoÄŸlu, Sakarya’daki sözlerini MHP ve AK Parti’nin 7 Haziran, 1 Kasım döneminde izlediÄŸi politika nedeniyle söylediÄŸini açıkladı. DavutoÄŸlu tehdit edildiÄŸini belirtirken AK Parti’deki MKYK sürecinde hata yaptığını da “Yanıldığımı 6 Mayıs 2016’da fark ettim” sözleriyle ifade etti.
 
“CUMHURBAÅžKANI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° Ä°HTÄ°LAFLI KONULARI AÇMAM”
 
DavutoÄŸlu, baÅŸbakanlık görevini bıraktıktan sonra CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile arasında yaÅŸandığı iddia edilenlerle ilgili “Ben CumhurbaÅŸkanı ile yaÅŸadığım ihtilafları o açmadıkça, gerekli olmadıkça hiçbir zaman açmadım, açmam” dedi.
 
“AK PARTÄ°’NÄ°N AKP’LÄ°LEÅžTİĞİNÄ° DÜÅžÜNÜYORUZ”
 
DavutoÄŸlu AK Parti’nin politikalarını eleÅŸtirirken, “Hiçbir mevki ve makan peÅŸinde deÄŸilim, bazıları bunu zikrettiÄŸi için söylüyorum. Manifestoyla koyulan ilkeler AK Parti’nin kurucu ilkeleridir. 100 yıllık ülkemizin kuruluÅŸ ve devlet olarak sürdürülebilme ilkeleridir. AK Parti kurulurken ortak akılla kuruldu, biz manifestoda bunları hatırlattık. Biz AK Parti’yi hiç kullanmadık tabir olarak, biz arkadaÅŸlarla AK Parti’nin AKP’lileÅŸtiÄŸini düÅŸünüyoruz. Biz herkesle konuÅŸmaya hazırız. Ankara’da ‘gelin mahallelerimizden çıkalım, gelin konuÅŸalım, bizim buna ihtiyacımız var’. Yoksa bu mesele bizim çağırılıpta ‘ÅŸu kurulda bir yer vermek istiyoruz’ diyerek çözülecek bir mesele deÄŸil. Onlar dese ki gelin konuÅŸalım, konuÅŸuruz. Bana en ağır hakaret etse de, konuÅŸmamın tamamını dinlemeden hakaret edenlere de biz ‘gel’ deriz. Ümidim yok oldu diyorum. EÄŸer önümüzdeki günlerde bu çaÄŸrımız yanıtsız kalırsa, ‘yeni bir hali yeni bir yol olarak baÄŸlamaz’ lazım. Dikkate alınmazsa yeni bir yoldan kastım da açıktır. AK Parti’nin genel baÅŸkanlığını yapmış birisi olarak, duam AK Parti’nin kendi eksenine dönmesidir” ifadelerini kullandı.
 
"'SÄ°Z TERÖRÜ DESTEKLÄ°YOR MUSUNUZ' DÄ°YE SORUYORLAR"
 
DavutoÄŸlu’nun konuÅŸmasından öne çıkanlar ÅŸöyle;
 
“Anadolu’dan beni tanıyanlar, sevenler ‘Efendim siz terörü destekliyor musunuz?’ diye soruyor. Peki kim bu suçlamayı yapan, benim bakanlığımı yapmış, hükümetlerimde bulunmuÅŸ ve Ak Parti’de o dönemi iyi bilen insanlar var bunların arasında. MHP Genel BaÅŸkanı veya yöneticileri var. Halktan bir talep geldi efendim bu konudaki pozisyonunuzu netleÅŸtirin diye. Ben önce pozisyonu netleÅŸtirdim sonra dedim ki eÄŸer defterler açılırsa, birçok kiÅŸi insan yüzüne çıkamaz. KastettiÄŸim ÅŸuydu; Bana eleÅŸtiri getiren iki yer vardı onlara yönelik dedim. 7 Haziran 1 Kasım arasında Meclis’te çoÄŸunluÄŸu olmayan bir baÅŸbakanım. O dönemi vurgulama sebebim ÅŸu, Ak Parti çoÄŸunluÄŸu kaybettiÄŸi için HDP tahriklerini artırdı ve PKK söylemlerini fiili eylemlere dönüÅŸtürdü.
 
Beni ÅŸaşırtan ve üzen iki tavır oldu. Birisi MHP Genel BaÅŸkanı’na koalisyon için gittiÄŸimde, MHP en azından seçim hükümetine ona vermezse azınlık hükümetine destek vermesiydi. Bu kadar sert mücadelelerin sürdüÄŸü dönemde MHP Genel BaÅŸkanı 4 teklifimi de reddetti. Beni ÅŸaşırtan buydu.
 
Öcalan’ın mektubunu meÅŸrulaÅŸtıran MHP’nin bunu yapması kast ettiÄŸim bu. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok
 
Ben ÅŸehitlerimizin cenazelerini defnederken siz Ankara’da bana karşı imza topluyordunuz. Terörle mücadele edilirken MKYK listesi müzakere etmem. Hangi liste çıkarsa benim arkadaşım dedim. Yanıldığımı 6 Mayıs 2016’da fark ettim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.