Sosyal Medya

Ankara Büyükşehir, Milyonlarca Lira Zarar İddiasıyla Harfiyat Soruşturması Başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması nedeniyle soruşturma başlattı.



Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi, geçmiÅŸ dönemde hafriyat döküm sahalarında yaÅŸanan gelir kaybı nedeniyle kamunun zarara uÄŸratıldığı gerekçesiyle geniÅŸ çaplı soruÅŸturma baÅŸlattı. Kamuyu zarara uÄŸratan yetkililer ile gerçek ve tüzel kiÅŸiler hakkında müfettiÅŸler tarafından inceleme sürdürülüyor.
 
OSMANLISPOR DETAYI
Edinilen bilgiye göre hafriyat döküm iÅŸinin Temmuz 2014 tarihinde Meclis kararı ile belediye ÅŸirketlerinden ANFA’ya aylık 30 bin TL’ye (yıllık 360 bin TL) verildiÄŸi, ANFA’nın ise bu iÅŸi Osmanlıspor’a aylık 100 bin TL’ye (yıllık 1.200.000 TL) sözleÅŸme yaparak verdiÄŸi ifade edildi.
 
Yetkililer, bu sözleÅŸmeler sadece sonucunda belediyenin milyonlarca lira kamu zararına uÄŸradığını bildirdi. Gökçek’in iÅŸi sözleÅŸme ile ANFA üzerinden Osmanlıspor’a verdiÄŸi tarih olan AÄŸustos 2014’ten sözleÅŸmenin feshedildiÄŸi güne kadar yaklaşık 3 yıldaki kamu zararının tespit çalışmasının sürdüÄŸü belirtildi. SoruÅŸturma kapsamında, inÅŸaat ruhsatı alıp daha sonra iskan ruhsatı alan inÅŸaat firması sahiplerinden döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgeler talep edilecek.
 
BüyükÅŸehir Belediyesi kaynakları, soruÅŸturmanın ardından eski baÅŸkan Melih Gökçek de dahil olmak üzere tüm sorumlular hakkında yasal süreci baÅŸlatacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.