Sosyal Medya

İstanbul Valiliği bu 5 şartı taşıyan sığınmacıları başka illere göndermeyecek

İstanbul Valiliği, kentte kayıtsız olarak yaşayan sığınmacılar için geri gönderme politikasının düzenlendiğini bildirdi.



Ä°stanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın daveti üzerine Türkiye’de Arapça yayın yapan medya kurumları bir araya geldi. Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Göç Ä°daresi il Müdürü Recep Batu’da buluÅŸmaya katıldı.
 
BuluÅŸmada Ä°stanbul Valisi Yerlikaya, düzensiz göçün önlenmesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
12 Temmuz-25 AÄŸustos 2019 arasında 16 bin 423 kaçak göçmenin tespit edildiÄŸini duyuran Ä°stanbul ValiliÄŸi, göçmenlerin geri gönderme iÅŸlemlerinin sevk edildikleri geri gönderme merkezlerinde yapıldığını belirtti.
 
Ä°stanbul’da yaÅŸayan kayıtsız 4 bin 500 Suriyeli göçmenin, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın belirlediÄŸi illerdeki kamplara gönderildiÄŸinin ifade edildiÄŸi açıklamada, baÅŸka illere kayıtlı geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin, kayıtlı bulundukları illere dönüÅŸlerinin devam ettiÄŸi söylendi. Ancak kayıtsız her Suriyeli farklı illere gönderilmeyecek.
 
Hangi Suriyeliler Ä°stanbul'a kaydedilecek?
Valilik, aile fertleri farklı illere kayıtlı Suriyeli savaÅŸ maÄŸduru göçmenlerin sorununa da çözüm bulmak için adım attı. Valilik, ÅŸu özelliklere sahip Suriyeli sığınmacıların Ä°stanbul'da ikamet etmeye devam edebileceklerini belirtti:
 
- Ä°stanbul’da eÄŸitim gören öÄŸrenciler ve aileleri
 
- Anne ve babasını kaybetmiÅŸ ve diÄŸer akrabalarının himayesindeki öksüz ve yetim çocuklar
 
- Aile bütünlüÄŸünün temini için Ä°stanbul’a kayıtlı ailelerin diÄŸer illere kayıtlı fertleri 
 
- Ä°stanbul’da yatırımı bulunan ve istihdam saÄŸlayan Suriyelilerden baÅŸvuru tarihinden 3 ay öncesinde aktif olarak faaliyette bulunduÄŸu resmi olarak tespit edilen iÅŸletme sahipleri ile çekirdek aileleri 
 
- Üniversite eÄŸitimine devam eden öÄŸrenciler

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.