Sosyal Medya

Soylu'dan kayyum hediyeleriyle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a kayyum tarafından kendisine verilen hediyeler hakkında konuştu.



Ä°ç iÅŸleri Bakanı, belediyeden hediye aldığını reddetti ve konunun araÅŸtırılması için denetleme talimatı verdiÄŸini söyledi. Ahmet Hakan'ın bugün Hürriyet'te yayımlanan yazısının ilgili bölümü ÅŸöyle:
 
AHMET HAKAN: Mardin’de bir gümüÅŸçü, sizin adınıza bir fatura kesmiÅŸ... Mardin’deki kayyım da bu faturayı belediye bütçesinden ödemiÅŸ... Yaklaşık 40 bin liralık bir fatura... Kayyım belediyesi, size böyle pahalı bir hediye verdi mi?
 
SÜLEYMAN SOYLU: Ben böyle bir hediye almadım. Belediyeden aldığım hiçbir hediye falan yok... Mardin Belediyesi’nin tek bir etkinliÄŸine katıldım, o da bir iftar davetiydi...
 
AHMET HAKAN: Ä°yi ama fatura var...
 
SÜLEYMAN SOYLU: Bir bakan, bir ÅŸehre gittiÄŸinde masraflar onun adına yazılır. Sadece benim için deÄŸil bütün devlet büyükleri için geçerlidir bu kural... Ama bu masraflar öyle abartılı olmaz. Araba kiralama, konaklama türü masraflar... Biz mütevazı insanlarız. Bizim öyle abartılı masrafımız olmaz.
 
AHMET HAKAN: Ama Sayın Bakan, benim sözünü ettiÄŸim fatura öyle bir fatura deÄŸil... Mardin’deki bir gümüÅŸçünün faturası... Yaklaşık 40 bin liralık bir fatura...
 
SÜLEYMAN SOYLU: Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu deÄŸil... O konunun araÅŸtırılması için denetleme talimatı verdim... NeymiÅŸ bakalım o fatura! Benim bildiÄŸim tek bir ÅŸey var: Ben hediye falan almadım. Almam... Allah muhafaza asla böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil...
AHMET HAKAN: Sizin adınıza fatura kestiren kayyım mıdır?
 
SÜLEYMAN SOYLU: Onun araÅŸtırılması için talimat verdim. Özellikle Mardin Belediyesi’yle ilgili... Özel bir teftiÅŸ çıkardım. Adımlarımızı ölçülü atmak zorundayız. EksikliÄŸimiz devleti ve milleti incitir. Görevimiz hata kabul etmez. Kimsenin aÄŸzını sulandıramayız.
 
AHMET HAKAN: Bir de ÅŸu var: Bir fotoÄŸraf dolaşıyor ortalıkta... Adınıza fatura kesen gümüÅŸçüye gitmiÅŸsiniz... O fotoÄŸrafı, “Ä°ÅŸte Süleyman Soylu’nun hediye seçerken görüntüsü” diye yayanlar var. Buna ne diyeceksiniz?
 
SÜLEYMAN SOYLU: Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık... Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz... Esnaf bize tespih gösteriyor. “Bakın bizim böyle tespihlerimiz var” diye... Almışlar bu fotoÄŸrafı, kullanıyorlar. Bu ÅŸu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.