Sosyal Medya

Güncel

Simpsons dizisi geleceği nasıl tahmin ediyor?

Dünyanın en uzun soluklu dizilerinden biri olan Simpsons, 30 senedir televizyon ekranlarından dünyanın dört bir yanındaki insanları güldürmeye devam ediyor.



Matt Groening'in yaratıcısı olduÄŸu ve Amerikan televizyonu Fox'ta yayımlanan Simpsons, 1989 yılında yayımlanmaya baÅŸladığı andan itibaren televizyon animasyonlarının seyrini deÄŸiÅŸtirdi, birçok yapıma esin kaynağı oldu.
 
Simpsons dizinin en meÅŸhur olduÄŸu alanlardan biri de geleceÄŸi tahmin etmesi.
 
BBC'nin Newsbeat radyo programı ekibine konuÅŸan dizinin yazarları bu durumun, birçok kiÅŸinin tahmin ettiÄŸinin aksine komplo teorileriyle iliÅŸkilendirilemeyeceÄŸini, dizide birçok konuda geleceÄŸe dair tahminler yürütüldüÄŸü için bunların gerçekleÅŸmesi ihtimalinin yüksek olduÄŸunu söylüyor.
 
Newsbeat'e konuÅŸan dizi yazarlarından Al Jean bu durumu, "EÄŸer yeteri kadar tahminde bulunursanız yüzde 10'u doÄŸru çıkar" diyerek açıklıyor.
 
Dizinin diÄŸer bir yazarı olan Stephanie Gillis ise, "Bir bakıma 10 ay öncesinden yazan gelecekbilimcileriz, o yüzden bir sonraki adımda ne olacağını tahmin etmeye çalışıyoruz" diyor.
 
'Hangi komik ünlü baÅŸkan olur diye düÅŸündük'
Simpsons'ın ÅŸimdiye kadar tahmin ettiÄŸi ve sonrasında gerçekleÅŸen olaylar arasında iÅŸ adamı Donald Trump'ın ABD baÅŸkanı olması, ÅŸarkıcı Lady Gaga'nın Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) ÅŸampiyonluk maçı Super Bowl'da sahne alması, Ebola krizi ve hatta akıllı telefonlar da var.
 
Al Jean, Trump ile ilgili bölümü nasıl yazdıklarına dair, "2000 yılında hangi komik ünlü baÅŸkan olabilir diye düÅŸünüyorduk" diyor; Trump'ın bir gün baÅŸkan adayı olacağına dair sözlerini dikkate alarak senaryoyu yazdıklarını belirtiyor.
 
Bazı komplo teorisi yazarları, Simpson ailesinin New York'a gittikleri bölüm üzerinden dizinin 11 Eylül 2001'de Ä°kiz Kuleler saldırılarının gerçekleÅŸeceÄŸini bildiÄŸini iddia ediyordu.
 
Al Jean, bu iddianın kaynağını da ÅŸöyle açıklıyor:
 
"New York'ta bir rehber alıyorlar, üzerinde 9 dolar ve Ä°kiz Kuleler'in olduÄŸu bir kapak var; 9/11 gibi gözüktüÄŸü için böyle düÅŸündüler ama bu tamamen bir tesadüftü."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.