Sosyal Medya

Güncel

Bülent Arınç’tan yeni parti için oy tahmini

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında dikkat çeken eleştirilerde bulundu.



Yeni parti kurmaları halince baÅŸarılı olmalarının mümkün olamayacaklarını ifade eden Arınç "Kendi partilerine muhalefet etmek için yüzde 1'i hedefliyorlarsa bilemem"  dedi.
 
AK Parti'ye karşı muhalif bir tutum sergilenmenin doÄŸru olmayacağını dile getiren Arınç, "Kendilerine 'yanlış yaparsınız' dedim. Åžimdi muhalefette eleÅŸtirdiÄŸinde 'Sen onlarla beraberdin' diye vatandaÅŸlar düÅŸünmeyecek mi? Siz bu zaafınızdan kurtulamazsınız. Siz AK Parti'de hizmetler yaptınız. Bugün bu imkanları bulamıyorsanız bize ve size yakışan ÅŸey kendi hayatınızı yaÅŸamak ve Türkiye için doÄŸru bildiklerinizi yazmak ve söylemektir. Muhalefet CHP, Ä°YÄ° Parti, HDP yapsın. Onlara 'Muhalefet olmak size yakışmaz' dedim. Onları dinlemek, empati yapmak anlamak lazım. Gelin konuÅŸalım, hakikaten doÄŸru fikirleriniz varsa beraber yapalım" ÅŸeklindeki ifadeleri kullandı.
 
Ayrıca CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın liderliÄŸinin önemine deÄŸinen ve AK Parti'nin içerden ve dışardan yapılan muhalefetlerle yıkılamayacağını vurgulayan  Arınç, "Bu arkadaÅŸlarımız yıllarca AK Parti'ye hayat verdilerse, ÅŸimdi küçük sebeplerle veya ÅŸahsi duygularla bu partileri kurmasınlar. Ä°ktidar olma ÅŸansları yok yüzde 1'i hedefliyorlarsa onlara yakışmaz. Tayyip ErdoÄŸan Bey halk kahramanı, herkes onu seviyor. Kim ne yaparsa AK Parti'yi yıkamaz" ÅŸeklindeki deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Öte yandan AK Parti'nin dışında çalışmalara giriÅŸmenin zararlarına deÄŸinen Arınç, ÅŸu ifadelere yer verdi:
 
"Bizim prensibimiz var, kendi içimizde eleÅŸtirilerimizi yaparız. Bunları dışarıda çok tekrarlamayız. Dışarıda bunları tekrarlamak partinin gücünü düÅŸürebilir. O yüzden kamuoyuna ekranlardan deÄŸil görüÅŸme zeminleri arayarak bu düÅŸüncelerimizi iletebiliriz. Bir yanlışa kapılıp da bu sebeplerle baÅŸka parti kuracak olurlarsa çok üzüleceÄŸim, onlar adına da kendi adıma da inÅŸallah böyle bir yanlışa düÅŸmeyecekler"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.