Sosyal Medya

Güncel

YÖK’ten Mardin Artuklu Üniversite Rektörü Hakkında Açıklama: Görevden Alınma Söz Konusu Değil

YÖK, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'nın görevden alınmadığını açıkladı. Görev süresi dolan Ağırakça'nın yerine başka bir ismin atandığını dile getirdi.



YÖK, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'nın görevden alınmadığını açıkladı. Görev süresi dolan Ağırakça'nın yerine baÅŸka bir ismin atandığını dile getirdi.
 
YÖK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama:
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın "görevden alındığına" dair yapılan haberlere iliÅŸkin açıklama yapılması gereÄŸi duyulmuÅŸtur.
 
Sayın Prof. Dr. Ahmet Ağırakça "görevden alınmamıştır". Rektörlük görev süresi sona eren Prof. Dr. Ağırakça, ilgili mevzuat gereÄŸi yeni bir atama yapılana kadar vekaleten görevine devam etmiÅŸtir. Sayın CumhurbaÅŸkanımız tarafından, görev süresi dolan ve yaÅŸ haddi sınırında olan Sayın Ağırakça'nın yerine Sayın Prof. Dr. Ä°brahim ÖzcoÅŸar Rektör olarak atanmıştır.
 
GörüldüÄŸü üzere bir "görevden alma" iÅŸlemi söz konusu olmayıp, görev süresi dolan ve yaÅŸ haddi sınırında olması sebebiyle Rektörlük görevine tekrar aday olması mümkün olmayan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın yerine Sayın CumhurbaÅŸkanımız tarafından bir "atama" yapılmıştır.
 
DoÄŸru bilgilere dayanmayan, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bu tarz haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.