Sosyal Medya

Hindular 'helal' sertifikası sebebiyle McDonald's'ı boykot ediyor

Hindular, Müslümanlar için helal sertifikası bulunan McDonald's boykot ediyor. Gerekçe ise bu durumun Müslümanlara ayrıcalık olduğunu düşünmeleri.



Bir Twitter kullanıcısı kısa süre önce McDonald's'a "Hindistan'daki restoranlarda helal et servisi yapıp yapmadıklarını" sordu. "Evet yapıyoruz" cevabı veren McDonald's, o cevabı verdiÄŸi andan itibaren Hindular tarafından protesto edilmeye baÅŸlandı.

2019-08-23_13h32_40

McDonald's India, Hindistan'daki tüm restoranlarının helal bir sertifikaya sahip olduÄŸunu ve kullandıkları etin en yüksek kalitede olduÄŸunu söyleyerek sorguyu cevapladı. McDonald's India, “Restoranlarımızda kullandığımız et, en yüksek kalitede ve HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası) sertifikasına sahip devlet onaylı tedarikçilerinden temin ediliyor. Bütün restoranlarımızda HALAL sertifikası var. Ä°lgili restoran Müdürlerinden memnuniyet ve onay için size sertifikayı göstermesini isteyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

2019-08-23_13h34_22

"MÜSLÜMANLARA AYRIMCILIK YAPILIYOR"

Twitter'da #BoycottMcDonalds etiketiyle paylaşımlarda bulunan Hindu kullanıcılar, "helal" sertifikasının "Müslümanlara ayrımcılık yapmak" olduÄŸunu belirtiyor.

McDonald's India hesabına yüzlerce destek ve nefret mesajları geldi.

Hindular, HELAL deÄŸil JHATKA etler yediklerini söyleyerek firmayı boykot çaÄŸrıları yaptılar.

HELAL sertifikası, elde edilecek et için kesilecek hayvanın Ä°slami usullere uygun olarak kesilmesi anlamına geliyor. Sertifika, Müslümanlara dünyanın herhangi bir yerinde et yemek istediklerinde dinlerine uygun kesildiÄŸini belirtiyor ve "yenilebilir" garantisi veriyor. 

JHATKA ise Hindu ve Sih geleneklerine göre "yenilebilir" et anlamına geliyor. Bu et türünü elde etmek için hayvanın "aniden öldürülmesi" gerekiyor. Kesim öncesinde korkmaması, görmemesi bu kesimin kurallarından biridir. Kılıç ya da baltaylatek hamlede başının kesilmesi, kesime örnektir.

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.