Sosyal Medya

Ali Babacan'ın partiyi ne zaman kuracağı belli oldu

AK Parti'den istifa ederek yeni parti hazırlığında olduğunu duyuran Ali Babacan'ın resmi olarak sahaya ne zaman çıkacağı ve partinin ne zaman kurulacağı belli oldu.



AK Parti'den istifa eden Ali Babacan yeni parti çalışmalarına hız verdi. Babacan'ın ekibinde yer alan bir siyasetçi yeni partinin ne zaman kurulacağını ve Babacan'ın ne zaman ortaya çıkacağını açıkladı.
 
Ak Parti Kurucular Kurulu ÜyeliÄŸinden istifa ettikten sonra yeni parti kuruluÅŸu çalışmalara hız veren Ali Babacan'ın ne zaman ortaya çıkacağı belli oldu. Babacan'ın ekibinden bir siyasi isim, yeni partinin ne zaman kurulacağını ve partinin hedeflerinin Ali Babacan tarafından ne zaman açıklanacağını söyledi.
 
Uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkacak olan Ali Babacan kuracağı yeni parti ile ilgili hedeflerini ve temel ilkelerini açıklayacak.
 
Yeni parti ne zaman kurulacak?
Yeni parti kuruluÅŸu için hazırlıkların devam ettiÄŸi Ali Babacan cephesinde belli bir aÅŸama kaydedildiÄŸi öÄŸrenildi. Babacan'ın ekibinden bir ismin yeni partinin kuruluÅŸ tarihi için 2019 Aralık'ı iÅŸaret etti. "Kasım sonu, Aralık başı" itibariyle partinin kuruluÅŸ dilekçesinin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na verilmesi planlanıyor. Kaynaklar, ÅŸu anda erken seçim olasılığı görülmediÄŸi için partinin kuruluÅŸunun "aceleye getirilmemesi" yönünde karar alındığı bildiriyor.
 
Ekibin öncelikle "insan kaynağı" noktasında çalışmalar yürüttüÄŸü öÄŸrenildi. Kamuoyuna yansıyan isimlerin haricinde yeni partide olacak diÄŸer isimlerin kim olacağı noktasında ise herhangi bir bilgi verilmiyor.
 
Daha önce AK Parti'de kritik görevlerde bulunan çok sayıdaki isminde Ali Babacan'ın ekibinin içerisinde görev alacağı konuÅŸuluyor.
 
Yeni genel merkez binası için ise arayışın devam ettiÄŸi hatta bazı seçeneklerin deÄŸerlendirilmeye alındığı öÄŸrenildi.
 
Kadro var, politikalara kafa yoruyoruz
Babacan ve arkadaÅŸlarının kendilerini nasıl konumlandıracağı ise merak edilenler arasında yer alıyor. Babacan'ın ekibinden bir siyasetçi ise bu mesele hakkında ÅŸu cevabı veriyor:
 
"Kendimizi herhangi bir siyasi kalıpla sınırlamak istemiyoruz. Türkiye'ye baktığınız zaman, sosyal hatlar gerilmiÅŸ, içeride ekonomik sorunlar var, iç politikada sorunları, dış politika sorunları var, toplumsal barış konusunda endiÅŸeler var, bütün bu endiÅŸe ve sorunları çözecek politika söylemine yapılanmaya ihtiyaç var.
"Bunu Türkiye'yi kuÅŸatıcı kucaklayıcı bir kadro ve bu kadronun oluÅŸturacağı çözüm politikaları diye tanımlamak daha doÄŸru. Åžu anda ANAP'ın 4 eÄŸilimi Türkiye'yi kucaklamaya yetmez, keza 2002 AK Partisi de. Çünkü o günden bugüne Türkiye'de ve dünyada çok ÅŸey deÄŸiÅŸti. Ä°simlendirmelerle kafa yormayacağız.
"Bu sorunları çözecek kadro var ve kadroların üreteceÄŸi politikalara kafa yoruyoruz."
 
Babacan ekibi, "AK Parti içindeki, eÄŸitimli, kentli" seçmenin kendi partilerine kayacağını hesaplıyor.
 
Oy oranı
Partinin oturacağı seçmen kitlesi dışında, alacağı oy oranı da önemli. Ancak ÅŸu anda bu konuda somut bir çalışma yapılmadığı için net bir oy oranı ifade edilmiyor.
 
Babacan'ın ekibi: Lider değil, kadro hareketi olacak
Babacan hareketi, daha çok 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ile anıldı. Gül'ün yeni parti oluÅŸumu içinde yer almamakla birlikte, destek verdiÄŸi biliniyor.
 
Ancak Babacan'ın "karizmatik bir lider olamayacağı, bu nedenle Gül'ün gölgesinde kalacağı" yorumları da sık sık yapılıyor. Babacan ekibi, bu eleÅŸtirilere ÅŸu yanıtı veriyor:
 
"Zaten biz, bu bir lider hareketi deÄŸil, kadro hareketi diye yola çıkıyoruz. Bu bir avantajdır.
 
"Ä°kinci dünya savaşı karizmatik liderlerin kaprislerinin yol açtığı yol açtığı bir faciadır. Onun için ortak akıl ve kadro hareketi olarak ortaya çıkıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.