Sosyal Medya

Türkiye’ye Vikipedi için süre verdiler

Vikipedi'ye Türkiye’de getirilen erişim yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uyumlu olduğunu kanıtlaması için Türkiye'ye 31 Ekim 2019’a kadar süre verildi.



AÄ°HM, Vikipedi'ye Türkiye’de getirilen eriÅŸim yasağının Avrupa Ä°nsan Hakları SözleÅŸmesi ile uyumlu olduÄŸunu kanıtlaması için Türkiye'ye 31 Ekim 2019’a kadar süre verdi.
 
DW Türkçe'nin haberine göre, son dönemde Türkiye’den gelen dava baÅŸvurularına “öncelik” verip hızlandırılmış prosedürle iÅŸleme koyan AÄ°HM, Vikipedi dosyası için de bu geleneÄŸini sürdürme kararı aldı. Mahkeme Temmuz başında aldığı ve bu hafta kamuoyuyla paylaşılan bir kararla, Vikipedi adına ABD merkezli Wikimedia Vakfı (Wikimedia Foundation, INC.) tarafından Ankara’ya karşı dava açmak için 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan baÅŸvuruyla ilgili olarak Türk hükümeti ve davacı tarafa sorular yöneltti.
 
AÄ°HM, bu sorularda öncelikli olarak, eriÅŸim yasağı konusunda Vikipedi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne 2017 yılında yapılan bireysel baÅŸvuruyu gündeme taşıdı. Ä°ki yıldır baÅŸvuruyu sonuçlandırmayan AYM’nin bireysel haklar alanında “etkin iç hukuk yolu” olup olmadığı konusunda taraflardan görüÅŸ istedi. AYM’nin, internet sitelerinin yasaklanmasıyla ilgili tutumu hakkında bilgi talebinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.