Sosyal Medya

İtalya Başbakanı istifa etti

İtalya'da koalisyon ortağı Lig lideri Matteo Salvini'nin erken seçimlere gidilmesi çağrısı yaparak tetiklediği siyasi kriz sonucunda Başbakan Giuseppe Conte istifasını sundu.



Senato'da hükümet kriziyle ilgili konuÅŸan BaÅŸbakan Conte, oturumun bitmesinin ardından CumhurbaÅŸkanı Sergio Mattarella'ya istifasını sundu. CumhurbaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hükümet krizine çözüm bulmak için istiÅŸareler ÇarÅŸamba günü baÅŸlayacak.
 
4 Mart 2018'de yapılan seçimlerin ardından geçen yıl Haziran'da kurulan Lig-5 Yıldız Hareketi koalisyon hükümetine Giuseppe Conte dışarıdan baÅŸbakan olarak atanmıştı. 5 Yıldız Hareketi'ne yakın olan Conte bugün Senato'da yaptığı konuÅŸmada, Lig lideri Salvini'nin 8 AÄŸustos'ta hükümet krizi çıkarması sonrası artık "bu hükümet tecrübesinin sona erdiÄŸini" söyledi.
 
Conte, Senato'daki konuÅŸması boyunca hemen yanında oturan BaÅŸbakan Yardımcısı ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Matteo Salvini'yi çok sert ÅŸekilde eleÅŸtirdi. Conte, Salvini'yi "kiÅŸisel çıkarları" için kriz çıkarmakla suçladı, anketlerin Lig'in oy oranını yükselttiÄŸini göstermesi nedeniyle Salvini'nin erken seçim istediÄŸini söyledi.
 
Conte, "Seçimler demokrasinin özüdür" dediÄŸi anda Lig sıralarından alkış koptu. Conte, bu sözünü,"Ama her yıl yeniden seçime gitme çaÄŸrısı yapmak sorumsuzluktur" diye tamamladı ve Lig sıralarına dönerek "Haydi ÅŸimdi de alkışlayın" dedi.
 
Kaynak: BBC Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.