Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

15 Temmuz’dan sonra TSK’ya kaç FETÖ’cü sızdı?

Nedim Şener, Posta gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, 15 Temmuz sonrası TSK'ya sızmaya çalışan fetö mensuplarıyla ilgili yazı kaleme aldı.



Sürekli Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen FETÖ mensuplarından söz ediyoruz. Peki, “15 Temmuz’dan sonra TSK’ya kaç FETÖ mensubu sızdı?” sorusu hiç aklımıza geliyor mu?
Darbe giriÅŸiminden 1.5 yıl sonra FETÖ’nün emniyet mahrem imamlarından bir öÄŸretmen, ‘Garson’ kod adıyla itirafçı olmuÅŸ, iki sd kartta 276 bin polis ile ilgili fiÅŸleme bilgilerini ve binlerce sayfa örgüt dokümanını savcılığa teslim etmiÅŸti. FETÖ’nün arÅŸivi niteliÄŸindeki o belgeler arasında, 15 Temmuz sonrası örgütün yeniden yapılanması, ‘Renklendirme’ adını verdikleri yöntemle, tüm parti, dernek, vakıf, tarikat, STK gibi yapılara sızılması yol ve yöntemleri anlatılmıştı. O belgeler arasında en dikkat çekenlerden birisi, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası TSK içerisinde kalan örgüt üyeleri ile tekrar temasın saÄŸlanarak yeni bir organizasyon yapısına gidilmesi talimatlarıydı. TSK’daki kurmay subayların ''%85''i FETÖ mensubu çıkınca, 15 Temmuz sonrası sistem deÄŸiÅŸmiÅŸ, KARSU (Karargah Subaylığı EÄŸitimi) uygulamasına geçilmiÅŸti. ‘Garson’ kod adlı örgüt itirafçısının verdiÄŸi dokümanlarda, bazılarının ismi de belirtilerek 15 Temmuz sonrası KARSU eÄŸitimi alan örgüt üyeleri ile temas saÄŸlanması isteniyordu. O tarihlerde TSK’da ancak itiraflarla, tanık ifadeleriyle yapılan FETÖ’cü temizliÄŸi yine 2017 yılının aynı döneminde baÅŸlayan ‘Ankesörlü Hat’ adı verilen operasyonlarla hız kazandı. 15 Temmuz darbe giriÅŸimine 5 bin 600 dolayında subay astsubay katılmıştı. Elbette TSK’daki FETÖ mensubu bunun kat kat üzerindeydi. Nitekim, ‘Ankesörlü Hat’ operasyonlarıyla bunlar da tespit edildi.
 
17.242 ihraç 10.453 beklemede
15 Temmuz 2016’dan, 2019 yılı Temmuz ayı başına kadar 17 bin 242 FETÖ mensubu ihraç edildi, 10 bin 453 kiÅŸinin TSK’dan ihraç iÅŸlemleri sürüyor. ‘Ankesörlü Hat’ operasyonlarının baÅŸarısı gözaltına alınanların yüzde 46’sının FETÖ baÄŸlantısını itiraf etmesiyle tescillendi. Åžimdi bir baÅŸka baÅŸarısını öÄŸrendim;
 
‘Ankesörlü Hat’ operasyonu, FETÖ’nün yalnızca TSK içinde kalan kripto elemanlarının belirlenmesinde deÄŸil 15 Temmuz’dan sonra da TSK’ya sızan FETÖ üyelerini de ortaya çıkarıyor. Somut örnek vermek gerekirse, Temmuz ayında Ä°stanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 204 kiÅŸiye yönelik operasyonda, gözaltına alınan 10 teÄŸmenin, 2017 ve 2018 yılı üç aylık kurs sonucunda teÄŸmen rütbesi alıp göreve baÅŸlayan FETÖ mensupları olduÄŸu ortaya çıktı. Bu kiÅŸilerin de sivil hayatta, üniversitedeyken FETÖ’cü imamlarla ‘Ankesörlü Hat’ üzerinden irtibatlaşıp buluÅŸtukları saptandı. FETÖ baÄŸlantısını açıkça anlatan itirafçılar da var. Ä°stanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı çalışmayla 15 Temmuz sonrası TSK’ya sızan 10 FETÖ’cü tespit edildi. Peki son üç yılda kaç FETÖ’cü TSK’ya sızdı?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.