Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu ve Gül'den Kayyım Tepkisi

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasına bir tepki de eski Cumhurbaşkanı Gül ile eski Başbakan Davutoğlu'ndan geldi. Gül "Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının "bu şekilde" görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır" derken Davutoğlu ise "Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir" yorumunda bulundu.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı; HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanlarını görevden alarak yerlerine bu illerin valilerini kayyım olarak atadı. Sabah erken saatlerde polis eÅŸliÄŸinde belediye binalarına gelen kayyım yetkilileri Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın kararını HDP’li belediye baÅŸkanlarına tebliÄŸi etti.

11. cumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, ÅŸahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Daha yeni seçilmiÅŸ belediye baÅŸkanlarının "bu ÅŸekilde" görevden alınmaları demokrasimiz için doÄŸru olmamıştır" ifadelerini kaydetti.

 

Ahmet DavutoÄŸlu tweetinde ÅŸu ifadelere yer verdi:
 
"Kısa süre önce gerçekleÅŸen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye BaÅŸkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır.
 
Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereÄŸidir.
 
Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde deÄŸerlendirmelidir. Elbette seçim sonrasında iÅŸlenen suçlara iliÅŸkin de gerekli tedbirler alınabilir. Ancak bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki ÅŸartları oluÅŸmalıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.