Sosyal Medya

Güncel

Netflix, Türkiye'den çekiliyor iddiası

Sosyal medyada "Netflix, Türkiye'den çekiliyor" iddiası ortaya atıldı. Peki Netflix, Türkiye'den çekiliyor mu? İşte detaylar...



Türkiye'de internet dünyasına 1 AÄŸustos’ta denetim gelmiÅŸti. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle RTÜK’e hem yurtiçi hem de yurt dışından Türkiye’ye yayın ve içerik saÄŸlayan platformları hem lisanslama hem de sundukları içeriÄŸi denetleme yetkisi verildi.
 
Ä°ÅŸin uzmanları, "Amaç muhalif siteleri sonsuza kadar engellemek" derken Netflix ve YouTube gibi mecraların ana hedefte olduÄŸu belirtilmiÅŸti. Netflix’in bu durum karşısında ne yapacağı merak konusu olurken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.
 
NETFLÄ°X TÜRKÄ°YE'DEN ÇEKÄ°LECEK MÄ°?
Twitter’da fenomen isimlerden olan Jared Wall, kaynaklarının Netflix'in önümüzdeki ay içinde Türkiye'den ayrılacağını kaydetti. KiÅŸisel Twitter hesabından paylaşım yapan Wall, tweetinin devamında tepki de göstererek, "Sahip olduÄŸumuz en iyi televizyon kaynağını mahvettiniz" ifadesini kullandı.
 
Ancak Jared Wall’un bu iddiasına Hürriyet’in eski Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel’den yalanlama geldi.
 
Çamlıbel, Twitter hesabından söz konusu iddianın doÄŸru olmadığını belirterek, "Kaynaklarım Netflix’in Türkiye’den çekilme kararı aldığını yalanlıyor. Åžu an için böyle bir durum olmadığını söylüyorlar. Sakin…" diye yazdı.
 
Netflix Türkiye sözcüsü: Türkiye'de dizi/film yapmaya devam etmek istiyoruz
Çıkarılan yeniyasa sonrasında dijital platform üzerinden yayın yapan kanalların yoÄŸun bir ÅŸekilde sansüre uÄŸrayacağı ve aralarında Netflix’in de bulunduÄŸu bazı firmaların zor durumda kalacağısöylenmiÅŸti. Netflix’den yapılan ilk açıklama ÅŸu ÅŸekilde oldu.
 
“Ä°nternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizimiçinçok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaÅŸmalarını saÄŸlamaya devam etmek istiyoruz.”
Netflix CEO'su: ''Türk yasalarını saygılıyız'' demiÅŸti
Netflix'in kurucusu ve CEO'su Reed Hastings 2018 yılında yine o dönem Türkiye'de gündem konusu haline gelen Netflix ve denetim sorunu hakkında konuÅŸmuÅŸtu.Hastings, ‘Türkiye’de medya ve internet alanında yapılması planlanan düzenlemeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye uzun süredir yatırım yapıyoruz ve Türkiye’de birçok iÅŸ ortağımız var, Netflix’in ilk TürkOrijinal dizisine de start verdik. Biz Türkiye’de uzun yıllar kalabilmek için gerekliadımları atıyoruz. Tüm ülkelerin kanunlarına saygılıyız.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.