Sosyal Medya

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan, "İsrail Kamu Güvenliği Bakanı’nın Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesine ilişkin ifadelerini bütünüyle reddediyoruz" açıklaması yapıldı.



DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ä°srail Kamu GüvenliÄŸi Bakanı’nın Mescid-i Aksa'daki statükonun deÄŸiÅŸtirilmesine iliÅŸkin ifadelerine tepki gösterildi.
 
Açıklamada, "Ä°srail Kamu GüvenliÄŸi Bakanı’nın Mescid-i Aksa'daki statükonun deÄŸiÅŸtirilmesine iliÅŸkin ifadelerini bütünüyle reddediyoruz. Bu çarpık bir zihniyetin göstergesidir." ifadelerine yer verildi.
 
Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsüne halel getirmeye yönelik her türlü ima ve teÅŸebbüsün bölgede gerginliÄŸi daha da artıracağına iÅŸaret edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Nitekim son olarak, Kurban Bayramı’nda, bazı aşırıcı Yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Ä°srail polisinin Harem-i Åžerif içinde müdahale etmesi sebebiyle birçok Filistinli yaralanmıştır. Ä°srail makamlarının iÅŸgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı uygulamalarına son vermeye ve bölgede gerginliÄŸi artıracak sorumsuzca hareket ve beyanatlardan kaçınmaya sevk edilmesi lazımdır."
 
Ä°srailli Bakan Ne demiÅŸti:
Ä°srail polisinin Harem-i Åžerif’te Filistinlilere düzenlediÄŸi saldırının ardından Ä°branice yayın yapan 90 FM radyo kanalına konuÅŸan Ä°srail Kamu GüvenliÄŸi Bakanı Gilad Erdan “Yahudilere ferdî ya da toplu olarak, açık ya da kapalı alanda ibadet etme izni verilmeli. Yahudilerin de ibadet etmeleri için Tapınak Tepesi’ndeki (Mescid-i Aksa) statükonun deÄŸiÅŸtirilmesi lazım” ÅŸeklinde skandal bir açıklama yapmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.