Sosyal Medya

Keşmir'de Silahların Gölgesinde Bayram

Cammu Keşmir'in başkenti Srinagar'da bazı Müslümanların bayram namazı için camilere Hint askerleri eşliğinde gitmesine izin verilirken, çok sayıda kişi evlerinden çıkamadı. Bayram namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi 'Özgürlük istiyoruz' ve 'Hindistan geldiğin yere git' sloganları attı.



Hindistan'ın, Cammu KeÅŸmir'in özel statüsünü kaldırma ve eyaleti ikiye bölme kararlarının ardından uyguladığı kısıtlamalar, Kurban Bayramı'nda da devam etti.
 
Yeni Delhi yönetimi, bayramın bugün kutlandığı Cammu KeÅŸmir'de, sokaÄŸa çıkma yasağı, internet ve tüm iletiÅŸim eriÅŸiminin engellenmesi gibi kısıtlamaları sürdürdü. Cammu KeÅŸmir'in baÅŸkenti Srinagar'da bazı Müslümanların bayram namazı için camilere Hint askerleri eÅŸliÄŸinde gitmesine izin verilirken, çok sayıda kiÅŸi evlerinden çıkamadı.
 
"HİNDİSTAN GELDİĞİN YERE GİT"
 
Camiye gidenlerden Cammu KeÅŸmirli Habibullah Bhat, saÄŸlığı kötü durumda olmasına ve ilerleyen yaşına raÄŸmen bayram namazına gittiÄŸini belirterek, "Hindistan bizi karanlık çaÄŸlara fırlattı ancak Allah bizimle, direniÅŸimiz galip gelecek" dedi.
Bayram namazı sonrası toplanan yüzlerce kiÅŸi 'Özgürlük istiyoruz' ve 'Hindistan geldiÄŸin yere git' sloganları attı.Cammu KeÅŸmir polisince sosyal medyadan bayram namazının olaysız geçtiÄŸi açıklaması yapıldı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.