Sosyal Medya

Ruslara hizmet eden Kadirov'dan İslam mücahidi Şeyh Şamil hakkında çirkin sözler

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Kuzey Kafkasya halklarının siyasi ve dini lideri Şeyh Şamil hakkında tartışmalı bir açıklamaya imza attı.



Moskova merkezli online yayın yapan Lenta.ru haber sitesine göre Chechnya Today’e röportaj veren Kadirov, 19. yüzyılda Åžeyh Åžamil döneminde Kafkasya’da Çeçen nüfusunun yarıya indiÄŸini iddia etti.
 
Åžeyh Åžamil’in Çeçen halkının akıbeti üzerindeki rolüne dair sorulan soru üzerine Kadirov, çocukların, kadınların ve yaÅŸlıların soÄŸuk ve açlık yüzünden ölmesinin Kafkasya liderinin suçu olduÄŸunu ileri sürdü. Kadirov ayrıca Åžeyh Åžamil’in Rusya’ya teslim olduÄŸunu savundu.
 
Åžamil’in Çeçen halkını acımasız bir trajediye sürüklediÄŸini ve verilecek bir soyluluk unvanı uÄŸruna Rusya’ya baÄŸlılık yemini ettiÄŸini öne süren Kadirov, Çeçenlere karşı “terör suçlu” iÅŸlediÄŸini savunduÄŸu Kafkas liderinin yerleÅŸim yerlerini ateÅŸe verdiÄŸini ve yaÅŸlıları Rusya’ya karşı savaÅŸmaları için Kur’an üzerine zorla yemin ettirdiÄŸini iddia etti.
 
Kadirov, Çeçen halkının Åžeyh Åžamil’e dini lider olarak hürmet ettiÄŸini de ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.