Sosyal Medya

Kırgızistan'da eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in evine ikinci operasyon

Kırgızistan'da güvenlik güçleri, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in tutuklanması amacıyla evine ikinci kez operasyon başlattı.



 
Kırgızistan güvenlik güçleri, öÄŸle saatlerinde eski CumhurbaÅŸkanı Almazbek Atambayev'i gözaltına almak için baÅŸkent BiÅŸkek'in güneyinde yer alan Çuy bölgesine baÄŸlı Koy-TaÅŸ köyündeki evinin önüne geldi.
 
Görgü tanıklarına göre, dün gece rehin alınan 6 güvenlik görevlisi serbest bırakıldı ve güvenlik güçleri ses bombası kullanarak Atambayev'in evinin yer aldığı araziye girdi.
 
Sosyal medyadaki paylaşımlarda, operasyon öncesinde Atambayev'in evinin bulunduÄŸu arazide aralarında çok sayıda kadının yer aldığı yüzlerce destekçisinin güvenlik güçlerine direndiÄŸi görüldü. 
 
Operasyonun baÅŸlamasıyla polis, Koy-TaÅŸ köyü mevkisine giden yolları kapatarak eski CumhurbaÅŸkanının evinin bulunduÄŸu bölgeye yaya ve araç giriÅŸine izin vermedi. 
 
Cep telefonu ve internet sinyallerinin de kesildiÄŸi bölgede, Atambayev'e destek için evine gitmek isteyen vatandaÅŸlarla polisler arasında zaman zaman arbede yaÅŸandı. 
 
Ceenbekov: Bu iki kişinin tartışması değildi
Öte yandan CumhurbaÅŸkanı Sooronbay Ceenbekov, Meclis BaÅŸkanı Dastanbek Cumabekov'un baÅŸkanlığında olaÄŸanüstü toplanan genel kurula hitap etti.
 
CumhurbaÅŸkanı Ceenbekov, Atambayev ile kiÅŸisel sorun yaÅŸadığı yönündeki eleÅŸtirilere iliÅŸkin, "Bu iki kiÅŸinin tartışması deÄŸildir. Bu kiÅŸisel çıkarlarını devletin çıkarları üzerine koyan özel bir irade ile hukuk mücadelesidir." dedi.
 
1 güvenlik görevlisi öldü, emniyet müdürü komada
Atambayev ve destekçilerinin, güvenlik güçlerine sert ÅŸekilde karşılık verdiÄŸi operasyonda bir güvenlik görevlisi yaÅŸamını yitirmiÅŸ, bölge emniyet müdürü başından aldığı darbeyle komaya girmiÅŸti.
 
Eski CumhurbaÅŸkanının evinde 1,5 aydır nöbet tutan destekçileriyle güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 25'i güvenlik görevlisi 45 kiÅŸi yaralanmıştı.
 
 
Dokunulmazlığı 27 Haziran'da kaldırılmıştı
Atambayev'in dokunulmazlığı meclis tarafından 27 Haziran'da kaldırılmıştı.
 
Milli Güvenlik Devlet Komitesi özel harekat ekibi, mafya lideri Aziz Batukayev'in 2013'te yasa dışı olarak serbest bırakılmasıyla ilgili süren soruÅŸturma kapsamında tanık sıfatıyla ifadesine baÅŸvurmak için Atambayev'in evine dün akÅŸam saatlerinde operasyon düzenlemiÅŸti.
 
Güvenlik güçleri, sabaha karşı operasyonu yarıda keserek bölgeden ayrılmıştı.
 
Atambayev, ülkeyi 2011-2017 yılları arasında yönetmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.