Sosyal Medya

Ali Babacan:Temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu kısa bir zamanda oluşturmayı hedeflemekteyiz

İstifa ettiğini açıklayan eski bakan Ali Babacan, çalışmalara başladığını duyurdu. Çalışmaların sadece ülkede değil, çok daha geniş bir coğrafyada ilgiyle takip edildiğini dile getiren Babacan, "İnancımız odur ki, samimiyetle çalıştığımızda ve ortak aklın gereğini yaptığımızda ülkemizin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur" dedi.



Babacan mesajında, "8 Temnmuz 2019 tarihinde yaptığım açıklamada Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç olduÄŸunu belirtmiÅŸ, ülkemiz için her alanda doÄŸru analizler, yeniden düÅŸünülmüÅŸ stratejiler, planlar ve programlar gerektiÄŸini ifade etmiÅŸtim. Türkiye'nin içinde bulunduÄŸu sorunları aÅŸmak için son derece önemli olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz bu çalışmaları arkadaÅŸlarımızla beraber baÅŸlatmış bulunmaktayız" ifadesini kullandı. 
 
Babacan'ın mesajı ÅŸöyle: 
 
"En önemli çalışma ilkelerimizden birisi katılımcılık ilkesidir. Geçen ay yaptığım açıklamadan sonra çok sayıda vatandaşımız bu sürece katkı verme iradesini beyan etti, heyecan ve birikimleri ile çalışmalarımıza ÅŸimdiden deÄŸer katmaya baÅŸladı. Arzu ettiÄŸimiz temsil gücü yüksek ve geniÅŸ kadroyu kısa bir zamanda oluÅŸturmayı hedeflemekteyiz.
 
ÇoÄŸulcu demokrasi ilkemizin gereÄŸi olarak bu süreç toplumumuzun her kesiminden gelecek öneriler açık olacaktır. DiyaloÄŸu esas almak ve hep birlikte çalışmak zorundayız. Kapsayıcı çözümlere ancak bu ÅŸekilde ulaÅŸabileceÄŸimize inanıyoruz.
 
Dünyada popülizm akımlarının evrensel ilke ve deÄŸerleri tahrip ettiÄŸi, ekonomik ve finansal istikrarın tehdit altında olduÄŸu, çevreyle ilgili sorunların gözardı edildiÄŸi bir dönemde, bizim baÅŸlatmış olduÄŸumuz bu çalışmalar sadece ülkemizde deÄŸil, çok daha geniÅŸ bir coÄŸrafyada da ilgiyle takip edilmektedir.
 
Ä°nsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüÄŸü ilkesini tavizsiz bir ÅŸekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiÅŸtir.
 
Biz toplumumuzun hür, müreffeh, mutlu ve barış içinde yaÅŸayan bir toplum olmasını istiyoruz. Halkımızın ve özellikle de gençlerimizin geleceÄŸe umutla ve güvenle bakmalarını arzu ediyoruz. Bu hedeflere ulaÅŸmak için çalışmayı da siyasi ve toplumsal sorumluluÄŸumuzun bir gereÄŸi olarak görüyoruz. 
BaÅŸlatmış olduÄŸumuz çalışmalarla ilgili önümüzdeki dönemde de kamuoyumuzu bilgilendirmeye devam edeceÄŸiz. Ä°nancımız odur ki, samimiyetle çalıştığımızda ve ortak aklın gereÄŸini yaptığımızda ülkemizin çözemeyeceÄŸi hiçbir sorun yoktur.
 
Bu vesileyle, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.