Sosyal Medya

Netflix açıklaması sonrası RTÜK Başkanından da açıklama geldi

Geçen hafta içinde RTÜK tarafından dijital yayınlar için alınan karar özellikle sosyal medyada büyük ses getirdi. Birçok kişiyi ikiye bölen konu için ilk olarak Netflix cephesinden bir açıklama gelmişti. Aradan geçen kısa sürenin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bir açıklamada bulundu.



RTÜK BaÅŸkanı: EleÅŸtirileri analiz ediyoruz
Resmi Gazete‘de yayımlanan dijital platformlar kararı ile birlikte Netflix ve BluTV gibi platformlara RTÜK’ün doÄŸrudan müdahale edilmesine karar verildi. RTÜK BaÅŸkanı Ebubekir Åžahin de konuyla ilgili yaptığı açıklamada aldıkları eleÅŸtirilerin büyük bir kısmının eksik bilgi nedeniyle olduÄŸuna deÄŸindi. Tüm eleÅŸtirileri tek tek analiz ettiklerini söyleyen Åžahin, yönetmeliÄŸe tabi kuruluÅŸlardan hiçbir itiraz gelmediÄŸinin altını çizdi.
 
Söz konusu düzenleme internet üzerinden yayın yapan radyo ve TV’leri kapsıyor.
 
RTÜK’ün iÅŸini yaptığını savunan Åžahin, eleÅŸtirilerin bir kısmının iyi niyetli olmadığına da deÄŸindi. ‘Ä°nternete sansür geldi’ ÅŸekline eleÅŸtirilere de yanıt veren Åžahin, bunun da yönetmeliÄŸin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde incelenmemesinden kaynaklandığını belirtti.
 
Åžahin, Ä°zleyici EÄŸilimleri AraÅŸtırması 2018 verilerinden de bahsetti. Kullanıcıların yüzde 70,4’ünün internet üzerinden yayın yapan platformların denetlenmesini istediÄŸini söyledi.
 
Ortaya çıkan yeni düzenlemenin ardından RTÜK üyesi Faruk Bildirici ise internet yayınları ile ilgili çıkan yönetmeliÄŸe dair dair “Medya özgürlüÄŸü ve toplumun haber alma özgürlüÄŸü otoriteler tarafından sınırlandırılmamalı” yorumunu yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.