Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'un en işlek yerinde eşine çarparak geçen garsonu uyardı, 20 kişinin saldırısına uğradı!

İstanbul Eminönü’ndeki Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda skandal bir olay yaşandı. Eşine çarparak geçen garsonu uyaran şahıs ve yanındakiler 20 kişinin saldırısına uğradı.



'pazar günü (4 aÄŸustos 2019) 2 abim ve eÅŸleriyle saat 17 civarı tarihi eminönü balıkçısı’na gittik. beÅŸ tane balık ekmek aldık. oturduÄŸumuz andan itibaren çalışanlar özellikle kadınları rahatsız ederek hepimize kabaca davranıyorlardı. birkaç defa garsonun dikkatsizce yengeme çarpmasının ardından küçük abim çalışana “dikkat etsene kardeÅŸim” diyerek uyarıda bulundu. garson “ne dikkat edecem” diye karşılık verince abim “kadınları rahatsız ediyorsun, dikkatlice geçebilirsin” diye cevap verdi. “bilerek mi yapıyorum” diye bağırınca abim “kusura bakma desen konu kapanacak” diye cevap verdi. garson “senden özür mü dileyecem, sinir etme ****** ” diyince büyük abim “ne biçim konuÅŸuyosun kardeÅŸimle” diye çıkıştı. garson söverek bağırınca ben ayaÄŸa kalktım ve “ne biçim konuÅŸuyon lan” diyerek üzerine yürüdüm. o an garson geri çekilince birden çevredekiler beni tuttular. birkaç saniye içinde gemi ve turÅŸucuda çalışan yaklaşık 20 kiÅŸinin üzerimize doÄŸru koÅŸtuÄŸunu gördük. ne olduÄŸunu anlamadan bize saldırdılar. 3ümüzü de ayrı köÅŸelere çekerek yumruk ve tekmeler savurdular. ben darbelerden korunmak için kapandım. o sırada üzerime kesici aletle koÅŸan birini gören küçük abim önündeki saldırganları dağıtarak koÅŸan kiÅŸiyi engelledi. korunmasız kaldığı için yüzüne ve vücuduna fazlaca darbe aldı. pala olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz kesici aletle kafasına gelen darbe sonrası kanlar içinde yerde kaldı. bunu görünce kendimi savunmayı bırakıp küçük abimin yanına koÅŸtum. çevresindeki saldırganları uzaklaÅŸtırmaya çalıştım. yerde kan birikince saldıranlar uzaklaÅŸtı. bu olaylar sırasında 2 yengem de çığlıklar atarak saldırganları engellemeye çalıştılar. büyük abim de aldığı darbelerden sonra ayakta durabilecek durumdaydı ve onunla beraber yerde yatan abimi kenara çektik. hemen ambulans ve polisi arayarak 20 kiÅŸi tarafından silahlı saldırıya uÄŸradığımızı ve abimin ciddi ÅŸekilde yaralandığını söyledim. bu sırada abimin doktor eÅŸi ilk müdahaleyi yaptı.
 
olayın daha trajik kısmı bundan sonra baÅŸladı. 10 dakikalık yürüme mesafesindeki sirkeci karakolundan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kiÅŸi tarafından saldırıya uÄŸradığımızı ihbar etmemize raÄŸmen sadece 2 kiÅŸi gelmiÅŸlerdi. hiçbir müdahalede bulunmadan olayla ilgili sorular sordular. tutanak tuttuklarını ve karakolda ifade verdikten sonra ÅŸikayette bulunabileceÄŸimizi belirttiler. emniyet ekiplerinden yaklaşık 15 dakika sonra ambulans geldi. ambulans geldiÄŸinde emniyet ekipleri bir anda kayboldular. hastanede 3ümüz de darp raporu aldıktan sonra karakola ifade vermeye gittik. iÅŸletmenin yetkilileri biz gittiÄŸimizde ordaydı. polis aracılığıyla özür dileyip uzlaÅŸmak istediklerini söylediler, kabul etmeyip sürece devam etmek istediÄŸimizde tutanağın tutulmadığını öÄŸrendik. tutanağın tutulmadığını duyan daha rütbeli olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz polis olay yerine kim gittiyse o uÄŸraÅŸsın diyip kapıyı çarparak odasına girdi. bizimle hiçbir polis ilgilenmek istemiyordu. iletiÅŸimde olduÄŸumuz polis durmadan iÅŸletmenin yetkilileriyle görüÅŸüp bize geliyordu. önce elimize bir kimlik fotoÄŸrafını tutuÅŸturup kiÅŸiyi teyit etmemizi istedi. emin olmadığımızı söyleyince kesin tespit etmemiz için bizi zorladı. sebep olarak ‘uzlaÅŸma olmazsa arbede çıkabilir.(karakolda(!))’dedi. bu tehditvari cevaptan sonra fotoÄŸraf üzerinden kiÅŸiyi tespit edemeyeceÄŸimizi yineledik. kamera kayıtlarının bu durumu çözmeye yeteceÄŸini söyleyince emniyet kameralarının bozuk olduÄŸunu söyledi. belediye kameraları da dahil diÄŸer kayıtları alabiliyosanız alın dediler. eksik veya hatalı ifade ve tutanakları imzalatmaya çalışmaları da cabasıydı.
 
süreç boyunca bizimle ilgilenmeyen, başından savan polis memurlarının aile büyüklerimizin gelip olaya müdahil olmalarıyla tavırları deÄŸiÅŸti. en baÅŸtan ifademizi alıp süreci biraz daha ciddiyetle takip etmeye baÅŸladılar.
 
fakat hala kesin sonuç alabileceÄŸimize emin deÄŸiliz. birileri sürecin ilerlemesini engelliyor. kamera kayıtlarına hala ulaÅŸamıyoruz. yengelerimin yaÅŸadığı travma, benim ve büyük abimin vücudundaki morluklar, en önemlisi de küçük abimin kafasındaki 20-25 civarı dikiÅŸ yanlarına kar kalmamalı. ÅŸehrin göbeÄŸinde, günde ortalama beÅŸ milyon insanın geçtiÄŸi bir yerde bu magandaların böyle rahatça eÅŸkıyalık yapmasına göz yummak istemiyoruz.'
 
Emniyet kendisini savundu
 
stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, 4 Nisan Pazar günü Eminönü Mahallesi RüstempaÅŸa Caddesi'ndeki balıkçıda yaÅŸanan darp konusuyla alakalı sosyal medyada yer alan konunun ilk ihbarının komuta merkezine saat 16.54'te "Çalışanlar aÄŸabeyime sopayla vurdular." ÅŸeklinde devam eden bir kavga olarak deÄŸil, "darba uÄŸramış bir vatandaÅŸ" konusu olarak geldiÄŸi belirtildi.
 
Açıklamada, bölge ekibinin olay yerine saat 16.57'de ulaÅŸtığı, insan kalabalığından ve yürüme mesafesinden dolayı ekip memurlarının yaralı ÅŸahısla ihbarı aldıkları andan yaklaşık 5-6 dakika sonra mülaki oldukları aktarılarak, ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
"Ekip memurları yaralı ÅŸahısla mülaki olduklarında ÅŸahsın kafasından yaralandığını görmüÅŸ ve telsiz marifetiyle yaralı ÅŸahıs olduÄŸunu 112 ekiplerinin acele etmesi konusunda uyarılmasını merkeze bildirmiÅŸtir.
 
"DAHA SONRA ŞİKAYETÇÄ° OLACAÄžIZ"
 
Yaralı ÅŸahsa olayı kimlerin yaptığı sorulduÄŸunda yaralı ÅŸahıs, ÅŸu an yapanları gösteremeyeceÄŸini, önce hastaneye gitmek istediÄŸini belirtmiÅŸtir. Åžahsın yanındaki aile bireylerine kimlerin yaptığı sorulmuÅŸ, onlar da ÅŸimdi söyleyemeyeceklerini, ÅŸahısların ÅŸu an orada olmadığını, daha sonra ÅŸikayetçi olacaklarını belirtmiÅŸlerdir.
 
112 ekiplerinin ivedi gelmesi için ekip memuru konu ile alakalı kendi cep telefonu ile 112'yi aramış, akabinde 112 ekipleri gelmiÅŸ ve ÅŸahsa ilk müdahaleyi yapıp CerrahpaÅŸa Hastanesi'ne götüreceklerini beyan etmiÅŸlerdir.
 
DiÄŸer aile fertleri de kendi araçları ile gideceklerini, hastanedeki iÅŸlerinden sonra ÅŸikayetçi olacaklarını ifade etmiÅŸ, ekip memuru da bu konuda nasıl yol izlemeleri yönünde bilgi verdikten sonra devam eden bir konu olmadığını, ÅŸahısların daha sonra ÅŸikayetçi olmak istediklerini komuta merkezimize bildirdikten sonra olay yerinden ayrılmıştır."
 
8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
 
Açıklamada, olayla ilgili müracaatın ardından 8 kiÅŸinin yakalandığı ve savcılık talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.