Sosyal Medya

Filistinlilerin katlini mübah gören hahama 'bilgelik' ödülü verilecek

Yahudi olmayanların ve Filistinlilerin öldürülmesini mübah gören İsrailli haham Yitzchak Ginsburgh'a İsrail Eğitim Bakanlığı tarafından 'Tevrat ve Bilgelik' ödülü verilecek. Ginsburgh'un, 'El Halil Camisi Katliamı'nı gerçekleştiren fanatik Yahudi Baruch Goldstein'in en büyük destekçilerinden biriydi.



Ä°srail yönetiminin,Yahudi olmayanların, özellikle de Filistinlilerin öldürülmesini mübah gören Ä°srailli haham Yitzchak Ginsburgh'a 'Tevrat ve Bilgelik' ödülü vereceÄŸi belirtildi.
 
Ä°srail Haaretz Gazetesi'nin haberinde, Ä°srail EÄŸitim Bakanlığı'nın, fanatik Yahudi haham Ginsburgh'a perÅŸembe günü 'Tevrat ve Bilgelik' ödülü vereceÄŸi aktarıldı. Haberde, Ginsburgh'un, 'El Halil Camisi (Harem-i Ä°brahim) Katliamı'nı gerçekleÅŸtiren fanatik Yahudi Baruch Goldstein'in en büyük destekçilerinden olduÄŸu bilgisi paylaşıldı.
 
Gazete, ödül törenine Ä°srail EÄŸitim Bakanı Rafi Peretz ile UlaÅŸtırma Bakanı Yisrael Katz'ın da katılacağını bildirdi. 
 
Baruch Goldstein'in 25 Åžubat 1994'te gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve tarihe 'El Halil Camisi (Harem-i Ä°brahim) Katliamı' olarak geçen saldırıda 29 Filistinli ÅŸehit olmuÅŸ, 150'den fazla kiÅŸi yaralanmıştı.
 
KUDÜS/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.