Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusuna gireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var" dedi.



Türkiye'nin en önemli otoyol projelerinden birinde ve dev ÅŸehir hastanesinde sona gelindi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stanbul ile Ä°zmir arasını 3,5 saate düÅŸürecek, binlerce kiÅŸiye istihdam saÄŸlayan Türkiye’nin en büyük projelerinden olan Ä°stanbul- Ä°zmir Otoyolu ve 745 bin 365 metrekare alan üzerine 488 milyon euroluk yatırımla tamamlanan, 1.355 yataklı Bursa Åžehir Hastanesi’nin açılışlarını gerçekleÅŸtirmek için helikopterle saat 15.30 sıralarında Bursa’ya geldi.
 
Ä°lk olarak Ä°stanbul-Ä°zmir Otoyolu projesinin açılışı gerçekleÅŸtirilirken, hemen ardından Bursa Åžehir Hastanesi, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan tarafından yapılacak. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, saat 18.00’de ise AK Parti Bursa Ä°l BaÅŸkanlığı’nın yemeÄŸine katıldıktan sonra Bursa’dan ayrılacak. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan katılım saÄŸladığı Ä°stanbul-Ä°zmir Otoyolu ve Bursa Åžehir Hastanesi açılışında önemli açıklamalarda bulunuyor. 
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan açılış törenindeki konuÅŸmasından notlar;
 
Bursa'yı özlemiÅŸiz. MaÅŸallah Bursa'da bizi özlemiÅŸ. Hepinize ayrı ayrı ÅŸükranlarımızı sunuyorum. 31 Mart seçimlerinde yüzde 49,6 oyla Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi'ne Ali Nur AktaÅŸ kardeÅŸimizi göreve getirdiÄŸiniz için sizlere teÅŸekkür ediyorum. Bu oran 2014'ün üzerinde. Ancak inÅŸallah önümüzdeki seçimlerde daha yüksek oy oranını baÅŸaracağız. 
 
Türkiye'nin YÄ°D projesini baÅŸlattığımızda her konu gibi bu iÅŸi de eleÅŸtirenler, kendilerince dalgasını geçenler oldu. Bunların kim olduÄŸunu biliyorsunuz deÄŸil mi? Bunların iÅŸi bu. Nasıl yapıyorlar diyorlar, ben kasamdan çıkmadan yapıyorum. Bunun adı yap iÅŸlet devret. Anlamazsın Bay Kemal. Hastaneleri yönetemedin, SSK'yı batırdın. SavaÅŸ Ay'ın programını hatırlıyorsunuz deÄŸil mi? Ölülerimizi rehin aldılar bunun döneminde. 
 
BUGÜN TARÄ°H YAZIYORUZ
 
Kimin ne dediÄŸine deÄŸil milletimizin neye ihtiyacı olduÄŸuna baktık. Dünyada sayılı köprülerden bir tanesi Osmangazi Köprüsü... Pek çok etabı açtık. 192 kilometrelik kısmı açıyoruz. Bugün tarih yazıyoruz. Ä°stanbul'u izmir'e farklı ÅŸekilde baÄŸlıyoruz. 
 
Soma - Akhisar-Turgutlu sonrası Ä°zmir Ankara'ya paralel devam edip Ä°zmir çevreyolunda hedefine varıyor. Ä°zmir Aydın ve Ä°zmir ÇeÅŸme otoyoluna ulaşıyor. Nereden, nereye... DaÄŸları kolay aÅŸmadık. Ama biz Ferhat olduk Ferhat... DaÄŸları deldik Åžirin'e ulaÅŸtık. Ä°stanbul ve Ä°zmir arasındaki seyahati hızlı konforlu yapmanın yanı sıra yolu 100 kilometre kısaltıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer aldığı TekirdaÄŸ Çanakkale Balıkesir otoyolunu da birleÅŸtireceÄŸiz. Güzergahtaki Ä°stanbul Kocaeli Bursa Manisa ve Ä°zmir aynı zamanda en önemli ihracat kapılarına da ev sahipliÄŸi yapıyor. 
 
HER BAKIMDAN KAZANÇLI VE KARLI
 
11 milyar dolarlık projenin ülkemize yakıt zaman katkısı yıllık 3,5 milyar lira. Ä°ÅŸ bilenin kılıç kuÅŸananın. Ä°ÅŸ üretiyoruz. Turizm hızlanacak, ticari faaliyetler hızlanacak, ülkemize katkı saÄŸlayacak. Ä°nÅŸa eden ve sözleÅŸme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay süreyle iÅŸletecek ortaklığın devlete ödeyeceÄŸi olan 6,3 milyar lira. Bay Kemal iÅŸte bu iÅŸin maliyeti bu öÄŸren...  Bu her bakımdan kazançlı ve karlı. Devletin kasasından bir ÅŸey çıkıyor mu? Hayır. 
 
6.100'DEN ALDIÄžIMIZ BÖLÜNMÜÅž YOLU, 26 BÄ°N 764 KÄ°LOMETREYE ÇIKARDIK
 
Ä°stanbul ile Ä°zmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düÅŸüren projenin hayırlı olmasını diliyorum. Manisa kısmının açılışını Binali Yıldırım kardeÅŸimiz gerçekleÅŸtiriyor. MuhteÅŸem bir katılım var. CoÅŸkunuzu, heyecanınızı biliyorum. Helikopterle inerken buradaki coÅŸkuyu gördüm. Hep ne derdim? Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz, suyunuz yoksa gayri medeniyettesiniz. Nerede CHP varsa orada çöp var. Nerede CHP belediyesi varsa atık su var, susuzluk var. 6.100'den aldığımız bölünmüÅŸ yolu, 26 bin 764 kilometreye çıkardık. Karayolu tünel uzunluÄŸunu 50 km'den 473 km'ye ulaÅŸtırdık. Mal ve can güvenliÄŸinde önemli adımlar atmış olduk. VatandaÅŸlarımızın kaza riskini minimize ettik. 
 
18 KARAYOLUNU 2 YILDA BÄ°TÄ°RECEĞİZ 
 
Bayram boyunca trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bu hafta Kurban Bayramı'na giriyoruz. Allah göstermesin acele giden, ecele gider. Yollarda bastırıp... Gece yolculuÄŸu buna çok dikkat edin. Sizi bekleyenlere kötü haber ulaÅŸtırmayın. 
 
Trafik kazalarının azaltılması için önemli adımlar attık. Trafik kazalarında yüzde 12, yaralanmalı kazalarda yüzde 12 ve ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma yaÅŸandı. Varsın seyahat süresi uzasın.
 
Her vilayette olduÄŸu gibi Bursa'da da ulaÅŸtırma yatırımlarını sürdürüyoruz. Toplamda maliyeti 1,5 milyar lira olan 18 karayolunun yapımı devam ediyor. 2 yıla kadar bitiyoruz. Çünkü Bursa'ya bu yakışır. Bursa Bilecik hızlı treninin biraz geciktiÄŸini biliyorum. Sıkıntıları çözüp Ankara Bursa, Bursa Ä°stanbul arasını 2 saate düÅŸürecek bu hattı sizlere sunacağız. 
 
44,846 YATAK KAPASÄ°TELÄ° 31 SAÄžLIK TESÄ°SÄ°NÄ° MÄ°LLETÄ°MÄ°ZE SUNMAYI HEDEFLÄ°YORUZ
 
Bursa'da bugün açacağımız 1.355 yatak kapasiteli Bursa Åžehir Hastanemiz Bursa'nın güzelliÄŸine güzellik katmış. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi kendi alanında yüksek standartlara sahip. 1 aydır hasta kabulü yapan hastanemiz 1-2 kiÅŸilik odaları kanepesi, buzdolabı, televizyonu ile otel standardında hizmet veriyor. Raylı sistemi 5,5 km uzatarak hastanemize getireceÄŸiz. Bursa ile birlikte yatak kapasitesini 13,417'ye, hastane sayısını ise 10'a çıkarmış olduk. 44,846 yatak kapasiteli 31 saÄŸlık tesisini milletimize sunmayı hedefliyoruz. Sadece Bursa'ya 68 saÄŸlık tesisi kazandırdık. Osmangazi- Çekirge Devlet Hastanesi ile 7 saÄŸlık tesisimize devam ediyoruz. Bursa'ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir. 
 
BÄ°Z KENDÄ° CEBÄ°MÄ°ZDEN PARA VERMÄ°YORUZ
 
Kuru sıkı atmakla olmaz. Biz yaptıklarımızla konuÅŸuyoruz. Biz adeta çaÄŸ atlatırken, birileri hala bu iÅŸlere çamur atarak kendine siyasi pay çıkarmaya çalışıyor. CHP'nin başındaki zatın yine ÅŸehir hastanelerimizle uÄŸraÅŸtığını duydum. Belki baÅŸkası yapsa cehaletine veririz. Bu iÅŸi ömrü hayatında böyle bir ÅŸey yapmamış hatta SSK hastanelerinde milleti rezil eden bir kiÅŸi yapınca insanın canı sıkılıyor. NeymiÅŸ ÅŸehir hastanelerinin maliyetini kimse bilmiyormuÅŸ... Böyle diyor. Biz kendi cebimizden para vermiyoruz. Biz buraya yıl, ay, gün koyuyoruz. Bu kadar zaman çalıştırmak suretiyle bu hastaneyi yapacaksın. Buna yap iÅŸlet devret denir Bay Kemal. Åžehir hastanelerinin nasıl modelle yapıldığından haberi yok. Devlet bütçesiyle yapılsa tabelada yazardı. Devlet kendisi inÅŸa etmiyor. Böylesine dev projeler için alternatif finansmanlar geliÅŸtirmek gerekiyor. 
 
YAPTIÄžIMIZ DIÅž ZÄ°YARETLERDE BU YOLLARI NASIL YAPIYORSUNUZ DÄ°YORLAR
 
Ä°stanbul Havalimanı, dünyanın ilk üçünde. Biz yapmadık. Bu sistemle yaptık. Katıldığımız pek çok uluslararası toplantıda siz bunu nasıl yaptınız, bu hastaneleri nasıl yaptırıyorsunuz? Bunu bize anlatın... Türkiye bunu anlattı anlatıyor. Türkiye en baÅŸarılı ÅŸekilde uygulayan ülkedir. Ne harcanan deÄŸil, bizim buradan aldığımız hizmet için ne ödediÄŸimizdir. Biz bir ÅŸey ödemiyoruz. Hastanemizin kapalı alanı 475 bin metrekare, yatırım bedeli 2 milyar 286 milyon lira. Ä°ÅŸletme süresi 25 yıl. 25 yıl burayı iÅŸletecekler biz de belli bir bedeli alacağız.
 
CHP GENEL BAÅžKANI GÖREMÄ°YOR DÄ°YE BU MODELÄ° YOK SAYAMAYIZ
 
Hastanemizde 356 hekim, binin üzerinde yardımcı saÄŸlık personeli görev yapacak. Burada önemli olan devletin kendi bütçesinden yapması uzun sürecek iÅŸler için özel sektörle bunu sunuyor olmamızdır. Bir röntgen için 7-8 ay sonraya randevu vermiyorlar mıydı? Åžimdi öyle mi? Kamuya bu eserlerin devri yapıldığında herkes için iyi bir tabloyla karşı karşıya kalınacak. Önüne 3 koyun verseniz, akÅŸama 2'sini kaybedecek kiÅŸiye bu incelikleri anlatmak zor. CHP Genel BaÅŸkanı göremiyor diye bu modelin ülkemizin kalkınmasına katkısını yok sayamayız. Bu modeli tüm dünyada anlattık. Herkes tarafından beÄŸenildiÄŸini gördük. CHP Genel BaÅŸkanı bizim anlattığımızdan memnun deÄŸilse, dünyadan öÄŸrenir. Ya da Ankara Bilkent'teki ÅŸehir hastanesine uÄŸrasın.
 
Bursa vakıf ÅŸehridir. Dünyaya en büyük katkılarımızdan birinin yaÅŸayan örneÄŸidir. AÅŸkın bu kadar somutlaÅŸtığı pek az yer vardır. Türkiye'nin her alanda yepyeni bir yola hazırlandığı süreçte gücümüze güç katıyor. Ülkemizi tökezletmek için çalışanların tüm güçlerin üzerimize yüklendiÄŸi dönemden geçiyoruz. Böyle dönemde hep birlikte Türkiye olmak her zamankinden daha önemli. Ne diyoruz 'Tek millet, Tek bayrak, Tek vatan, Tek devlet' GeçtiÄŸimiz 17 yılda yaptığımız hizmetlerle Türkiye'nin egemenliÄŸini kullanabilen bir ülke haline getirdik.
 
KILIÇDAROÄžLU FETÖ'NÜN 15 TEMMUZ DARBE GÄ°RİŞİMÄ°NÄ° BAÅžLATTIÄžI SAATLERDE AÇIKLAMALARIYLA DARBECÄ°LERÄ°N YANINDA OLUYORDU
 
Milli gelir biz gelirken 236 milyar dolardı. Biz bu rakamı 950 milyar dolara kadar çıkardık. 2013'ten sonra ne oldu da yükseliÅŸ durdu. Kurdaki oynaklık yüzünden kağıt üzerinde de olsa geriledi. Bu ülkedeki herkes 2013 sonrası ne olduÄŸunu iyi bilir. CHP Genel BaÅŸkanı tüm bu badirelerde karşı tarafın safında yer aldığı için meseleyi anlamıyor. Bu zat Gezi olaylarında sokakları terörize edenlerin yanındaydı. Bu zat PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle Ankara'dan Ä°stanbul'a yürüyordu. 23.15 bu zat havalimanında tank korumasında Bakırköy Belediyesi'ne gidiyordu. Bölücü terör örgütü çukur eylemleriyle ülkemizin birliÄŸine saldırdığında 'arkadaÅŸlar' diye sesleniyordu. Hiçbir zaman halkımızın yanında olmadı. 'Oteller o akÅŸam müÅŸteri almıyor' diyordu. Uzunca bir süre 'tiyatro, mizansen' diyerek darbecileri korudu.
 
FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRECEĞİZ
 
Suriye'deki tehditlerden ülkemizi korurken, 'Afrin'e girmeyin' diye bize gözdağı vermeye çalıştı. Biz Afrin'e girdik, Celabrus'a girdik. Åžimdi de Fırat'ın doÄŸusuna gireceÄŸiz Biz bunu Rusya ve Amerika ile paylaÅŸtık. KılıçdaroÄŸlu S-400 sürecinde alenen karşı tarafın yanındaydı. Taciz atışları devam ederken biz sessiz kalamayız. Biz bir yere kadar sabır ederiz. O sabrın sonu var.
 
FAÄ°ZLER DAHA DA Ä°NECEK, ENFLASYON DA DÜÅžECEK
 
Biz ülkemizin ve milletimizin hak, hukuk ve geleceÄŸini düÅŸünüyoruz. 2013'ten bugüne kadar Türkiye'nin yaÅŸadığı meseleler herhangi bir ülkenin başına gelse düÅŸtükleri yerden kalkamazlardı. Biz Allah'ın yardımı milletimizin desteÄŸi ile bunların süresinden geliyoruz . Pençe 1'i, Pençe 2'yi takip ediyorsunuz deÄŸil mi? Birer birer yok ediyoruz. En son Merkez Bankası faizleri indirdi. Daha da inecek enflasyon da düÅŸecek. Yatırımcı kardeÅŸlerime sesleniyorum. Hemen yapın. Döviz kuru belli seviyenin üzerine çıkamıyor. Bankalar faiz indirimi duyuruyor. 50 milyonun üzerine çıktık turist sayısında. Buraya gelmeden yapamıyorlar. Ä°hracatımız yıllık 170 milyar doları geçti. Cari açığımız 2,4 milyar dolara 58 milyar dolardan geriledi. Ekonomi bombası tuzakları kuranların elinde kaldı. Herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp iÅŸine gücüne bakmalı. Yeni yatırım mı yapacaksınız, hemen yapın. Projeniz, plan ve giriÅŸim planınız mı var hemen yapın. Suriye'den DoÄŸu Akdeniz'e ülkemizin hakkını korumak için gece gündüz mücadeleye devam edeceÄŸiz. Bakanlarımız, kurumlarımız Türkiye'ye hedeflerine ulaÅŸtırmak için çalışacak. Önümüzdeki 1 yılı geride bıraktığında yeni ÅŸahlanış dönemine gireceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.