Sosyal Medya

Güncel

Teksas saldırganı, Yeni Zelanda'daki cami saldırısını desteklediği ortaya çıktı!

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso kentinde alışveriş merkezinde düzenlenen ve en az 20 kişinin öldüğü saldırının baş şüphelisi 21 yaşındaki Patrick Crusius'un olay öncesi internette 4 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı. Saldırganın, 49 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Zelanda’daki cami saldırısını ve saldırganın manifestosunu desteklediği ortaya çıktı.



ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso kentinde alışveriÅŸ merkezinde düzenlenen ve en az 20 kiÅŸinin öldüÄŸü saldırının baÅŸ ÅŸüphelisi 21 yaşındaki  Patrick Crusius'un olay öncesi internette 4 sayfalık bir manifesto yayımladığı ortaya çıktı. Saldırganın, 49 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Yeni Zelanda'daki cami saldırısını ve saldırganın manifestosunu desteklediÄŸi ortaya çıktı. 

En az 20 kiÅŸinin ölümüne yol açtığı belirtilen Crusius tarafından kaleme alındığı belirtilen metinin saldırıdan 19 dakika önce internet ortamına yüklendiÄŸi belirtiliyor.

NBC News'ün haberine göre ise söz konusu manifestodan Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin iç istihbarat ve güvenlik gücü Federal SoruÅŸturma Bürosu'nun (FBI) haberi olduÄŸu ancak saldırganın hedefinin neresi olduÄŸunu öÄŸrenmek için yeterli zamana sahip olunmadığı belirtiliyor.

AK-47 model otomatik tüfek kullanan Crusius'un manifestoda AR-15 otomatik silahın aslında daha iyi olduÄŸunu belirttiÄŸi, saldırganın katliam öncesi iki ayrı modeli de test ettiÄŸi görülüyor. 

Teksas'taki Hispanikleri hedef aldığını belirten saldırgan, saldırıyı bir aydan kısa süre içinde planladığını belirtiyor.

 

Crusius bununla birlikte Yeni Zelanda'da 15 Mart'ta düzenlenen ve 49 kiÅŸinin hayatına mal olan Christchurch cami saldırılarını kendine örnek aldığı anlaşılıyor:
Genel olarak Christchurch eylemcisini ve manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı Teksas'taki Hispanik iÅŸgaline karşı düzenlenmiÅŸtir. Kışkırtıcı olan onlardır, ben deÄŸilim. Ben sadece ülkemi kültürel ve etnik yenilenmenin beraberinde getirdiÄŸi iÅŸgale karşı ülkemi savundum. Kimi insanlar bu açıklamanın samimiyetten uzak olduÄŸunu düÅŸünecek. Çünkü etnik ve kültürel yıkım Amerikalıları Avrupa'dan buraya getirdi. Fakat bu durum benim bakış açımı saÄŸlamlaÅŸtırıyor. (...) DüzenlediÄŸim saldırının kiÅŸisel olmadığını söylemeliyim. Aslında (Christchurch saldırganı Brenton Tarrant) ‘Büyük Yer DeÄŸiÅŸtirme' manifestosunu okuyana kadar Hispanik topluluk hedefimde deÄŸildi.
Saldırgan manifestoda kendisinden bahsediyor, siyasi ve ekonomik nedenlerini sıralıyor.

Nefret söylemi içeren metinde saldırgan ABD'deki siyasetçileri de hedef alıyor:
Zor gerçek ÅŸu ki; hem Demokrat hem Cumhuriyetçi liderlerimiz on yıllardır bizi alçaltıyor. Hem hallerinden memnunlar hem Amerikan tarihindeki en büyük ihanetin içindeler. (…) ABD tek partili bir devlet haline dönüÅŸecek. Demokratlar ABD'nin tamamına sahip olacaklar ve bunun farkındalar. Demokratlar sınırları açmak istiyorlar, yasadışı kiÅŸiler için ücretsiz saÄŸlık hizmetini savunuyorlar ve milyonlarca kiÅŸiyi oy vermek için vatandaÅŸ yapmak istiyorlar. Teksas'taki Hispanik nüfus burayı Demokratların kalesi yapacak. Teksas'ın ve birkaç eyaletin daha kaybedilmesi demek Demokratların bundan sonraki tüm BaÅŸkanlık seçimlerini kazanması demek. (…) Cumhuriyetçi Parti'nin durumu da berbat. Cumhuriyetçilerin korporasyon yanlısı tutumu aynı zamanda göç yanlısı tutum demektir. 

El Paso saldırganı ABD'ye gelen göçmenlerin ülkeye geliÅŸ nedenlerinin ekonomik olduÄŸunu iddia ediyor:
Ä°statistiksel olarak, milyonlarca göçmen baÄŸlantısını kaybettiÄŸi aileleriyle tekrar bir araya gelmek için kendi ülkelerine dönüÅŸ yaptı. Buraya iltica nedenleriyle deÄŸil, ekonomik nedenler için geldiler. Bu da teÅŸvik edildiÄŸi takdirde Hispaniklerin ülkelerine dönme konusunda istekli olduÄŸunu gösteriyor. Bu, ÅŸirketleri yöneten Hispanik seçkinlerin, Amerikalıları kızdırmaya devam etmenin kendi çıkarları olmadığını fark etmelerini saÄŸlayacaktır. 
Saldırıyla ilgili hazırlanan manifestoda "KiÅŸisel nedenler" diye bir bölüm açan Crusius, Hispaniklerin ülkenin yıkımını hızlandırmak ile itham ediyor, ABD'yi ırklara göre bölmekten bahsediyor:
Hayatım boyunca olmayan bir geleceÄŸe hazırlandım. Hayalimdeki iÅŸ kendi kendine geliÅŸecekti. Hispanikler, sevgili Teksasımın yerel ve ayalet yönetimini kontrol altına alacak ve ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için politikayı deÄŸiÅŸtirecek. Texas'ı ülkemizin yıkımını hızlandıracak politik bir darbenin aracı haline getirecekler. EÄŸer bu dosyadan bir ÅŸey anlamıyorsanız ÅŸunu hatırlayın: Eylemsizlik bir seçimdir. Artık dayanamıyorum. Ülkemiz yıkımın eÅŸiÄŸindeyken hareketsizlikten utanç duyuyorum. Avrupalı yoldaÅŸlarım, ülkelerini istila eden milyonlarca göçmeni kovmak için gerekli silah haklarına sahip deÄŸil. Oturup ülkelerinin yanmasını izlemekten baÅŸla çareleri yok. Amerika sadece içten dışa doÄŸru yok edilebilir. Bu yüzden eylemlerimi kusursuz görüyorum. Amerikan hükümeti daha kısa sürede daha çok insan öldürmüÅŸtü. Her ne kadar göçmen olmayan diÄŸer hedeflerimin daha büyük etkisi olsa da, kendi vatandaÅŸlarımı öldüremem. Ä°kinci ve üçüncü kuÅŸak Hispanikler sendikalar oluÅŸturuyor ve herkesten daha yüksek mevkilere geliyor. Tüm Amerikalıları sınır dışı etme ya da öldürme fikri korkunç. BirçoÄŸu en az beyazlar kadar ülkemizi inÅŸa etmek için çabaladı. Åžu an en iyi çözüm her ırk için en az 1 bölgeye sahip konfederasyona bölmek olacaktır. Bu fiziksel ayrılık ırk karışımını ortadan kaldıracak. Ölümüm muhtemelen kaçınılmazdır. Polis tarafından öldürülmesen bile biri tarafından vurulacağım. Ailemin benden nefret edeceÄŸini bilmek üzücü. Bu yüzden mermim bitse bile teslim olmayacağım. Unutma, yüksek güvenlikli yerlere deÄŸil, düÅŸük güvenlikli mekanlara saldırın. Tehlikeli bir hedefte hayatını tehlikeye atma, çok zorsa baÅŸka bir gün saldırmak için bekle. Ä°deolojim birkaç yıldır deÄŸiÅŸmedi ve aynı. Göç ve diÄŸer konular hakkındaki görüÅŸlerim aynı. Bunu buraya koyuyorum çünkü bazıları saldırı yüzünden BaÅŸkanı ve diÄŸer adayları suçlayacak. Medya muhtemelen Trump'ın söylemi üzerinden saldıracak.

Kaynak: Independent Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.