Sosyal Medya

Güncel

Fransız mucit, bu sefer Manş Denizi'ni uçarak geçmeyi başardı!

Fransız mucit Franky Zapata, ikinci denemesinde, kendi tasarladığı hoverboardla (uçan kaykay) Manş Denizi'ni geçmeyi başardı. Zapata ilk geçiş denemesini 25 Temmuzda yapmış ancak dengesini kaybetmiş ve başarısız olmuştu.



Fransız mucit Franky Zapata, ikinci denemesinde, kendi tasarladığı hoverboardla (uçan kaykay) ManÅŸ Denizi'ni geçmeyi baÅŸardı.

BeÅŸ küçük jet motoruyla çalışan platform üzerinde, sırt çantasında gazyağı taşıyan Zapata, Fransa'nın Sangatte bölgesinden bu sabah yerel saatle 07.17'de havalandı. Zapata'ya 3 helikopter gözlemci olarak eÅŸlik etti.

20 dakikadan kısa bir sürede Ä°ngiltere'nin güneydoÄŸu kıyılarına ulaÅŸan mucit, Dover yakınlarındaki Saint Margaret Körfezi'ne inmeden kendisini izleyenlere el salladı.

Ä°niÅŸin ardından gazetecilere konuÅŸan Zapata,'hoverbordun saatte 170 ila 180 kilometre hıza ulaÅŸtığını' ve 'son 5-6 km'de gerçekten çok keyif aldığını' söyledi.

Zapata ilk geçiÅŸ denemesini 25 Temmuzda yapmış ancak dengesini kaybetmiÅŸ ve baÅŸarısız olmuÅŸtu. 

 

Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, ordunun kaykayı, lojistik ya saldırı platformu olarak deneyeceÄŸini açıklamıştı. Zapata adlı ÅŸirketin CEO'su olan Franky Zapata, evinin garajında geliÅŸtirdiÄŸi kaykayla Aralık'ta ordudan 1,3 milyon euroluk sipariÅŸ almıştı. "Flyboard Air", "GeleceÄŸe DönüÅŸ" filminde Michael J. Fox'un canlandırdığı Marty McFly'ın kullandığı kaykaya benzerliÄŸe dikkat çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.