Sosyal Medya

Güncel

İran, Basra Körfezi’nde bir gemiye daha el koydu

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfez'inde yakıt taşıyan bir gemiye, 'yakıt kaçırdığı' gerekçesiyle el koyduğunu, 7 denizcinin de gözaltına alındığını açıkladı. Geçtiğimiz ay, İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda İngiltere’ye ait bir tankere el koymuş, iki ülke arasındaki gerilim olayın ardından yükselmişti.



Ä°ran, Basra Körfezi'nde kaçak akaryakıt taşıyan gemilere savaÅŸ açtı. Ä°ran, geçtiÄŸimiz ay Ä°ngiltere'ye ait bir tankere el koymasından sonda bügün de Basra Körfez'inde yakıt taşıyan bir gemiye, 'yakıt kaçırdığı' gerekçesiyle el koyduÄŸunu, 7 denizcinin de gözaltında alındığını açıkladı.

Ä°ran'ın güneyindeki Basra Körfezi'nde yer alan Farsi Adası çevresinde kaçak akaryakıt taşıyan yabancı bir gemi, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından alıkonuldu.

Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan açıklamaya göre, operasyon sonucu 700 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Geminin bazı 'Arap devletlerine' petrol kaçırdığı idda edildi.

Söz konusu yabancı geminin BuÅŸehr limanına çekildiÄŸi kaydedildi.

Yabancı bayraklı olduÄŸu söylenen geminin kime ait olduÄŸu belirtilmedi.b 

GeçtiÄŸimiz ay, Ä°ran Devrim Muhafızları Hürmüz BoÄŸazı'nda Ä°ngiltere'ye ait bir tankere el koymuÅŸ, iki ülke arasındaki gerilim olayın ardından yükselmiÅŸti.

ABD ve bazı Avrupalı ükleler yaÅŸanan geliÅŸmelerin ardından Hürmüz BoÄŸazı'nın güvenliÄŸinin saÄŸlanması için bölgede bir deniz kuvveti oluÅŸturma yolunda adımlar atmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.