Sosyal Medya

Güncel

Ürdün Kralı’ndan, Netanyahu’nun görüşme isteğine ret!

Ürdün Kralı Kral II. Abdullah’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun görüşme ve toplantı isteğini reddettiği bildirildi. Kral II. Abdullah’ın, Netanyahu’ya geçen Haziran ayında Bahreyn gerçekleştirilen konferansta olduğu gibi, fotoğraf çekimi uğruna bir toplantı yapmak niyetinde olmadığını söylediği öğrenildi.



Ürdün Kralı Kral II. Abdullah'ın, iÅŸgal devleti Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun görüÅŸme ve toplantı isteÄŸini reddettiÄŸi bildirildi. Kral II. Abdullah'ın, Netanyahu'ya geçen Haziran ayında Bahreyn gerçekleÅŸtirilen konferansta olduÄŸu gibi, fotoÄŸraf çekimi uÄŸruna bir toplantı yapmak niyetinde olmadığını söylediÄŸi öÄŸrenildi.

Haaretz gazetesi, Londra merkezli Al-Quds el Arabi gazetesine dayandırdığı haberinde, Ürdün Kralı'nın görüÅŸme isteÄŸini geri çevirmesinin Netanyahu'yu kızdırdığı bildirildi.

Al-Quds Al-Arabi gazetesi, Kral II. Abdullah'ın, Ä°srail BaÅŸbakanı'na ÅŸu anda herhangi bir toplantı veya görüÅŸme yapmak niyetinde olmadığını söylediÄŸini aktardı.

KRAL II. ABDULLAH ÇEKÄ°NCELERÄ°NÄ° DÄ°LE GETÄ°RDÄ°

Haberde, resmi olmayan Ürdün kaynaklarının, Kral II. Abdullah'ın ABD BaÅŸkanı Trump'ın Orta DoÄŸu barış planını tanıtmak için Arap liderleriyle Camp David' de bir konferans toplanma giriÅŸimi konusundaki çekincelerini dile getirdiÄŸi belirtildi.

Habere göre, Kral II. Abdullah, geçen Haziran ayındaki Bahreyn Konferansı'nda olduÄŸu gibi, fotoÄŸraf çekimi uÄŸruna bir toplantı yapmak niyetinde olmadığını söyledi. Haberde, Kral'ın ABD BaÅŸkanı Trump veya personeli ile görüÅŸme ihtimalini dışlamadığı belirtildi.

KUSHNER'Ä°N ZÄ°YARETÄ°NÄ°N AMACI, EYLÜL'DE YAPILACAK SEÇÄ°MLERDE NETANYAHU'YA DESTEK!

Habere göre, Ürdünlü yetkililer, Trump danışmanı Jared Kushner'in bölgeyi yaptığı ziyaretin amacının Netanyahu'nun Eylül ayında yapılacak seçimlerde yardımcı olmak olduÄŸuna inanıyor.

Kushner'in bu hafta Kral II. Abdullah'la yaptığı görüÅŸmede, Kral iki devletli çözümü uygulamadan ilerleme kaydedilemeyeceÄŸi yönündeki tutumunu yineledi.

Al-Quds Al-Arabi gazetesi ayrıca Kushner'in ziyareti ve barış planı konusundaki yenilenen devlet söyleminin Ürdün'ün Kralı'nı huzursuz ettiÄŸini, özellikle de barış planının Filistinliler ve Arap'ın muhalefet ışığında bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını bildirdi.

Ä°SRAÄ°LLÄ° TURÄ°STLERDEN PROVOKASYON

Ayrıca, son birkaç gün içinde Ürdün sosyal medyası, Petra yakınlarındaki Ürdün'ün Wadi Musa bölgesinde, Aaron'un mezarını ziyaret eden Ä°srailli turistler tepkilerle karşılandı.

Turistler Ürdün'de bir provokasyon olarak görülen ayin düzenlediler. Olay, Ürdün halkının hükümeti eleÅŸtirdiÄŸini ve halktan gelen tepkiler üzerine Ürdün Bağış ve Ä°slam Ä°ÅŸleri Bakanı Abdel Nasser Abul Bassal, PerÅŸembe günü tapınağı kapattı ve bakanlıktan izin alınmadıkça kimsenin ziyaret etmesine izin verilmeyeceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.