Sosyal Medya

Güncel

California'da Trump aleyhine yasa

ABD California'da, başkanlık ön seçimlerine katılacak adayların, son 5 yıldaki vergi kayıtlarını açıklaması şartı getirildi. Yasa özellikle vergi kayıtlarını açıklamayı reddeden Başkan Trump'ı etkileyecek.



ABD'nin California eyaletinde, 2020'de yapılacak ABD BaÅŸkanlık ön seçimlerine katılacak adayların, son 5 yıldaki vergi kayıtlarını açıklaması ÅŸartı getirildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, eyalet meclisinde kabul edilen yeni yasayla, gelecek sene eyalette yapılacak ABD BaÅŸkanlık ön seçimlerine katılacak adaylar son 5 yıllık vergi iadelerini açıklamak zorunda kalacak.

California Valisi Gavin Newsom tarafından imzalanarak yürürlüÄŸe giren yasanın, özellikle vergi kayıtlarını açıklamayı reddeden ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ı etkileyeceÄŸi bildiriliyor.

Vali Newsom, "OlaÄŸanüstü bir dönemden geçiyoruz ve eyaletler, en üst düzey görevlere gelmek için çabalayan adayların asgari standartları karşılamak ve halkın güvenini saÄŸlamak için ellerinden geleni yapmak gibi yasal ve ahlaki göreve sahipler." dedi.

Yeni uygulamanın, Anayasa'ya aykırı olduÄŸunu savunan BaÅŸkan Trump'ın hukuki danışmanları ise olayın federal mahkemeye taşınacağını açıkladı.

Yasa, 3 Mart 2020'de California'da yapılacak ABD BaÅŸkanlık ön seçimlerine katılacak adayların, en az 98 gün önceden son 5 yıldaki vergi kayıtlarını açıklamaları ÅŸartını getiriyor. 

Hukukçular, vergi kayıtlarını açıklamak istemeyen Trump'ın, California'daki ön seçimlere katılmasa bile Cumhuriyetçi Parti adaylığı kesinleÅŸtikten sonra 3 Kasım 2020 genel seçimlerinde eyaletteki seçim pusulasında isminin yer alacağını belirtiyor.

Demokrat Partili eyalet olarak bilinen California'da, 2016 genel seçimlerinde yüzde 32'den daha az oy alan Trump'ın, 2020 seçimlerinde de oy oranının pek deÄŸiÅŸmeyeceÄŸi tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.