Sosyal Medya

Güncel

Ak Parti’den teşkilatlarına ‘Suriyeli mülteciler’ talimatı

AK Parti’de geçtiğimiz cuma günü yapılan il başkanları toplantısında, teşkilatlara Türkiye'deki Suriyeliler üzerinde oluşturulmak istenen algı operasyonlarına karşı ödev verildi.



AK Parti’de geçtiÄŸimiz cuma günü yapılan il baÅŸkanları toplantısında, teÅŸkilatlara Türkiye'deki Suriyeliler üzerinde oluÅŸturulmak istenen algı operasyonlarına karşı ödev verildi. Ä°l baÅŸkanlarına kamuoyunda Suriyeliler hakkında yayılan yanlış bilgilerin aslı paylaşılırken, gerçeklerin illerinde halka anlatılması istendi.
 
Türkiye’de geçici koruma altında yaÅŸayan sığınmacılarla ilgili önemli mesajların verildiÄŸi toplantıda Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar din ve ırk ayrımı gözetmeksizin sığınmacılara hoÅŸgörü ile yaklaşıldığı ve açık kapı politikası yürütüldüÄŸü ifade edildi.
 
Katkı payı alınacak
 
Sığınmacıların saÄŸlıkta öncelikleri olduÄŸuna yönelik kamuoyunda doÄŸru olmayan bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın talimatıyla Suriyelilerden, aldıkları saÄŸlık hizmeti karşılığında katkı payı alınacağı örnek olarak gösterildi.
 
Toplamda 29 ilde 189 tane Göçmen SaÄŸlık Merkezi olduÄŸu belirtilen toplantıda, Suriyeli sayısının 20 bin ve üzeri olduÄŸu yerlerde GüçlendirilmiÅŸ Göçmen SaÄŸlığı Merkezi oluÅŸturulduÄŸu bilgisi paylaşıldı. Bu merkezlerde temel saÄŸlık hizmetlerinin yanı sıra çocuk, kadın doÄŸum gibi pek çok hizmetin de verildiÄŸi hatırlatıldı. Bu merkezlerin daha aktif kullanılması talimatı verildi.
 
Vatandaşa doğruları anlatın
 
Toplantıda, Suriyeliler üzerinden oluÅŸturulmak istenen algıya da dikkat çekilerek, kamuoyunda yanlış bilgilerin de paylaşıldığına vurgu yapıldı. BaÅŸkanlara, halka “Suriyelilerin istediÄŸi üniversiteye sınavsız girdiÄŸi, TOKÄ° tarafından yapılan sosyal konutların Suriyelilere bedava verildiÄŸi, Suriyeli öÄŸrencilerin tamamına devlet bütçesinden karşılıksız burs saÄŸlandığı, Suriyelilerin seçimlerde oy kullandığı” gibi yanlış bilgiler verildiÄŸi belirtildi. Bu bilgilerin gerçeÄŸi yansıtmadığının altı çizildi. Özellikle baÅŸkanlara bölgelerine döndüklerinde bu ÅŸehir efsanelerinin yalan olduÄŸu ve bunların yerine doÄŸruları vatandaÅŸlara anlatmaları istendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.