Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye Boeing almaktan vazgeçerse ABD'li şirket büyük kayıp yaşar'

Havacılık sitesi avia.ru'nun genel yayın yönetmeni Roman Gusarov, Türkiye'nin Boeing uçaklarının alternatifini kolayca bulabileceğini ve olası bir ret halinde ABD'li şirketin büyük bir kayıp yaşayacağını belirtti.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ABD tarafından yaptırım uygulanması halinde Boeing alımını da gözden geçirebilecekleri açıklamasını Sputnik'e deÄŸerlendiren Gusarov, "Türkiye'nin sivil havacılığı geliÅŸtirme konusunda çok ciddi arzuları ve yeni yolcu uçakları alımıyla ilgili büyük planları var. EÄŸer Türkiye ve ABD karşılıklı ekonomik yaptırımlar uygularsa, Ankara'nın elinde Avrupa'da üretilen Airbus'lar gibi bir alternatifi her zaman var. Bu uçaklar, Amerikan uçaklarının hiçbir ÅŸekilde gerisinde deÄŸil. Aksine bazı uzmanlara göre Airbus, bazı açılardan Boeing'in önünde"  dedi.
 
'ANKARA YAPTIRIMLARA SERT BÄ°R YANIT VERMÄ°Åž OLUR' 
 
Bu baÄŸlamda Türkiye'nin Boeing'den vazgeçmesi halinde ciddi bir kayıp yaÅŸamayacağının kaydeden Gusarov, Ankara'nın bu hamleyle ABD'nin olası yaptırımlarına oldukça sert bir yanıt vereceÄŸini vurguladı.       
Boeing'in de milyarlarca dolarlık bir kayıp yaÅŸayacağına iÅŸaret eden Rus uzman, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Tek koridorlu modern bir Boeing 737'nin fiyatı 2 milyar doların üzerinde. Yani, Boeing'in sadece satıştan milyarlarca dolarlık kaybı olacak. Bunun dışında Boeing yedek parça, onarım ve diÄŸer iÅŸlerde on yıllarca süren iÅŸbirliÄŸinde de ciddi paralar kazanıyor. EÄŸer Türk ÅŸirketleri Avrupalı üreticileri tercih ederse, tüm bu milyar dolarları Avrupalılar alacak."
 
ErdoÄŸan, dün yaptığı açıklamada, "Sayın Trump'a Osaka'da onu söyledim, 'Sizden Patriot almadıysak da sizden biz, 100 yeni nesil Boeing alıyoruz. Bu alışveriÅŸ deÄŸil mi? Yine de verecekseniz verin. Bu yeni nesil Boeing'in birisi geldi. Ödemesini yapıyoruz, biz iyi müÅŸteriyiz. Böyle giderse bu konuda da düÅŸünmek zorunda kalacağız" diyerek yaptırım uygulanması halinde Boeing alımını da gözden geçirebileceklerini vurgulamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.