Sosyal Medya

Kardeş ülke Azerbaycan ile vizeler kalkıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını 1 Eylül’den itibaren kaldıracağını açıkladı.



Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ÇavuÅŸoÄŸlu, “Cenap CumhurbaÅŸkanı (Ä°lham) Aliyev’in Sayın CumhurbaÅŸkanımıza geçen hafta ilettiÄŸi üzere Azerbaycan Türk vatandaÅŸlarına 1 Eylül’den itibaren vizeyi kaldırıyor. ‘Bir millet iki devlete’ yakışan oldu!” ifadesini kullandı. 
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, paylaşımında Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar Ä°brahim ile çekilmiÅŸ fotoÄŸrafını ve Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığından Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığına hitaben yazılan mektuba da yer verdi.
 
Mektupta, ÅŸunlar kaydedildi:
 
“Halklarımız arasında genel tarihi kültürel köklere, dostluk, kardeÅŸlik ve dayanışmaya dayalı Azerbaycan ve Türkiye iliÅŸkileri bugün en yüksek düzeydedir ve tüm alanlarda baÅŸarıyla geliÅŸmektedir. Karşılıklı anlaÅŸma ve beraberlik esasında kurulan ve çiçeklenen iliÅŸkilerimiz ülkelerimiz arasında vize alanında iÅŸ birliÄŸinin ele alınmasını ve halklarımızın serbest yer deÄŸiÅŸtirmesinin saÄŸlanmasını zorunlu kılmıştır. 
 
Azerbaycan Cumhuriyeti’ni 30 güne kadar ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti’nin geçerli ulusal pasaportuna sahip olan vatandaÅŸları için 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren vize talebi karşılıklı ÅŸekilde iptal ediliyor.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.