Sosyal Medya

Kürsü

Abdülaziz Kıranşal: Müslüman gençler şahsiyetinizi koruyun!

Abdülaziz Kıranşal- Milli Gazete



Müslüman gençler! Bugün sorunumuz, namazsızlık, sakalsızlık, baÅŸörtüsüzlük deÄŸil, namazlı, sakallı, baÅŸörtülü Müslümanlarda örnek ÅŸahsiyet olabilme sorunudur.  Bugün sorunumuz, Müslüman kıtlığı sorunu deÄŸil, sıkışınca yalan söyleyebilen, kafası bozulunca küfür edebilen, dara düÅŸünce faiz yiyebilen, ilk fırsatta kul hakkına girebilen, iftira atabilen, yeri gelince harama bakabilen, eminliÄŸini kaybeden Müslüman bolluÄŸu sorunudur. Bugün sorunumuz, makamlarımızın, mallarımızın, gücümüzün olmaması sorunu deÄŸil, mal ve makam uÄŸrunda tüm deÄŸerlerinden vazgeçebilen, güce göre eÄŸilip bükülebilen, hakkı sadece garibana karşı haykırabilen, adaleti sadece güçsüze uygulayabilen, dün söylediÄŸini bugün inkâr edebilen, ÅŸahsiyetini kaybetmiÅŸ Müslüman sorunudur.
 
Bugün sorunumuz, ilimsizlik, âlimsizlik, bilgisizlik deÄŸil, ilminin vakarını koruyamayan, haksızlıklar karşısında âlimliÄŸin hakkını veremeyen, bilmesine raÄŸmen susmayı tercih edebilen Müslüman sorunudur. Ä°ÅŸte bu nedenle ÅŸahsiyetinizi koruyun! Çünkü böyle bir zamanda neye mal olursa olsun ÅŸahsiyetinizi ve duruÅŸunuzu koruyabilmek sizin en büyük cihadınızdır.  Åžahsiyetinizi koruyun! Çünkü biz, dalkavukluÄŸu, yaÄŸcılığı, yalakalığı, korkaklığı, tembelliÄŸi ve gafleti reddeden bir dinin mensuplarıyız. Pısırık, mıymıntı, sürekli sızlanan, mazeret üreten, beceriksiz, inisiyatif alamayan, menfaatçi, silik bir Müslüman olmayın! Büyük dava adamı Aliya Ä°zzet Begoviç’in, “Ä°slam, korkakların deÄŸil, cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir” haykırışını hiç aklınızdan çıkarmayın.
 
Taklitçi deÄŸil, hakiki/orijinal bir Müslüman olmaya bakın! Ä°nsanların nazarında popüler olmak için deÄŸil, Allah’ın nazarında iyi bir kul olmak için gayret edin. Kendi deÄŸerleriniz dururken baÅŸkalarının deÄŸerlerine hayran olmayın. Ä°slam’ın övmediÄŸini övmeyin, Allah’ın razı olmadığından razı olmayın. Ä°slami prensipleri hafife alanların reklâmını yapmayın. Ä°slam düÅŸmanlarıyla uzlaÅŸmak için çırpınmayın.  Hafif Müslüman olmayın! DuruÅŸunuzu ve kimliÄŸinizi koruyun! Åžahsiyetinizi düÅŸürecek laubaliliklerden ve ciddiyetsizliklerden uzak durun. Sosyal medya paylaşımlarınız da dâhil her ÅŸeyiniz Müslüman bir ÅŸahsiyete yakışır ÅŸekilde olsun! Efendimizin (s.a.s.), “Yazıklar olsun o kimselere ki, insanları güldürmek için çabalar, konuÅŸur ve yalan söylerler! Yazıklar olsun onlara!” (Ebu davud) uyarısını hiç unutmayın!
 
Nefisinizi dizginleyin! Yemenize, içmenize, uykunuza dikkat edin. Nefsin fısıltılarına kulak asmayın! Åžeytanın adımlarını takip etmeyin! Çünkü Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki: “Benden sonra ümmetim hakkında üç ÅŸeyden korkuyorum: Heva ve heveslerinin kendilerini ÅŸaşırtması. Mide düÅŸkünlüÄŸü ve ÅŸehevânî isteklerine uymaları. Hakikati bilip öÄŸrendikten sonra gaflete düÅŸmeleri” (Camiu’s-SaÄŸir). GösteriÅŸ budalası olmayın! Kaporta deÄŸil, ruh adamı olun! En büyük sermayeniz ameliniz olsun. Malınızla, makamınızla, baÄŸlantılarınızla, giysinizle, kıyafetinizle deÄŸil, amellerinizle yükselmeye bakın! Unutmayın! Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kullar içerisinde Allah’ın en çok buÄŸzettiÄŸi kimseler, kılık kıyafeti, görüntüsü amelinden daha hayırlı olan kimselerdir” (Camiu’s-SaÄŸir).
 
Ä°zzeti ve ÅŸerefi de sadece Allah katında arayın! Åžahsiyetsiz insanların seviyesine inmeyin! Bilin ki, kulun ÅŸerefi ve izzeti ÅŸahsiyetini korumada ve güzel ahlakla muamele etmededir. Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kaba davranana yumuÅŸaklıkla muamele ederek, vermeyene vere¬rek izzet ve ÅŸerefi sadece Allah katında arayınız. Biri size dil uzatır ve sizde olmayan bir kusurla sizi ayıplarsa, siz onu sahip olduÄŸu kusurla bile ayıplamayın. Onu, günahı kendine, sevabı size olduÄŸu halde terk edin. Kimseye de asla sövmeyin” (Camiu’s-SaÄŸir).
 
Laf mücahidi ve poz mücahidi olmaktan kaçının! Ä°ÅŸ adamı olun, iÅŸin korktuÄŸu adam olun! Çalışmayı, gayreti, Ä°slam’ı, davayı, hakkı, adaleti ve hakikati baÅŸkalarına tavsiye ederken kendinizi unutmayın! Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kıyamet günü Allah’ın ihsanından ve rahmetinden en fazla uzak olanlar, baÅŸkalarına yapmalarını söyledikleri ÅŸeyin tersini yapan kimselerdir” (Camiu’s-SaÄŸir).

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.