Sosyal Medya

Sisi'nin kadın Bakanı muhalifleri doğramakla tehdit etti

Kanada'da temaslarda bulunan Mısır Göçmenlik Bakanı Nabila Makram, Sisi rejimini eleştirenleri doğrayarak öldürmekle tehdit etti. "Mısırlı Kanadalılar Demokrasi Koalisyonu" isimli grup, konuşması sırasında elini boynuna götürerek kesme işareti yapan Makram hakkında şikayetçi oldu.



Nabila Makram'ın Toronto kentinde katıldığı toplantıda yaptığı konuşma sosyal medyaya yansıdı.
 
Katılımcılardan biri tarafından kaydedilen videoda, Makram'ın ÅŸu sözleri yer alıyor:
 
"Bizim sadece bir ülkemiz var, o da Mısır. Mısır, bizi bir araya getiren ve yakınlaÅŸtıran ÅŸeydir. O, nereye gidersek gidelim kalplerimizde kalacak. Bununla ilgili olumsuz bir söze dayanamayız. Mısır'a karşı konuÅŸan herkes doÄŸranacak."
 
Makram'ın elini boynuna götürerek kesme iÅŸareti yapması üzerine salondakilerden bazıları kısa süreli ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadı, bazı katılımcılar ise bakanı alkışladı.
 
DOÄžRAYARAK ÖLDÜRMEKLE TEHDÄ°T ETTÄ°
 
Mısır Göçmenlik Bakanı Nabila Makram'ın tehdit içerikli konuÅŸmasının yer aldığı videoyu internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yükleyen "Mısırlı Kanadalılar Demokrasi Koalisyonu" (ECDD) isimli grup, bakan hakkında ÅŸikayetçi oldu.
 
ECCD BaÅŸkanı Ahmed Abdelkader, Mısırlı Bakan Makram'ın Kanada topraklarında Kanada vatandaÅŸlarını tehdit etmesinin skandal olduÄŸunu söyledi.
 
Makram'ın Toronto'da Mısır'daki rejimi eleştirenleri dilimlemek ve doğramakla tehdit ettiğini belirten Abdelkader, şunları kaydetti:
 
"Yurt dışındaki Mısırlıları bu ÅŸekilde tehdit eden rejimin ülke içindeki Mısırlılara neler yaptığını hayal etmeliyiz. Kanadalı Mısırlılar olarak, Mısır rejiminin insan hakları ihlallerini, diÄŸer politika ve uygulamalarını açıkça eleÅŸtirdiÄŸimiz için kendimizi tehdit altında hissediyoruz. Artık Kanadalı Mısırlılar, kendilerini güvende hissetmeyecekler. Ä°nsan haklarının sistematik olarak ihlal edildiÄŸini bildiÄŸimiz bir rejimin bakanı, Kanada'ya gelip Kanadalıları Kanada topraklarında tehdit ediyor.
 
Biz Kanada vatandaşı Mısırlılar olarak kendisini ve Mısır rejimini polise raporlarımızla ÅŸikayet ettik. Kanada makamları, Suudi rejiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya yaptıklarını hesaba katarak, Mısırlı Bakan Makram'ın hükümet tehdidini ve tehditte kullandığı kesme hareketini ciddiye almak zorundadır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.