Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Güney Kore askeri ataşesine protesto notası

Rus Hava Uzay Kuvvetleri Stratejik Havacılık Komutanı Sergey Kobılaş, Güney Koreli pilotların yasa dışı ve tehlikeli eylemleri nedeniyle bu ülkenin askeri ataşesine protesto notası verildiğini bildirdi.



Rus Tu-95MS stratejik bombardıman uçakları Japon Denizi üzerindeki tarafsız sularda planlı bir uçuÅŸ gerçekleÅŸtirdiÄŸi sırada, Güney Kore'ye ait F-16 jetleri Rus uçaklara tehlikeli mesafeye yaklaÅŸarak tehdit oluÅŸturacak manevralarda bulunmuÅŸtu.

KobılaÅŸ, “Güney Koreli pilotların bugünkü yasa dışı ve tehlikeli eylemleriyle ilgili olarak Güney Kore'nin askeri ataÅŸesine ilgili nota sunuldu” diye açıkladı.

Daha önce Güney Kore, Rus uçakların iki kez ülkenin hava sahasını ihlal ettiÄŸini ileri sürmüÅŸ, önleme amacıyla havalandırılan F16 jetlerin uyarı ateÅŸi açtığını iddia etmiÅŸti.

Güney Kore'nin suçlamalarını reddeden Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarının uluslararası sular üzerinde plan ve uluslararası kurallar çerçevesinde uçuÅŸ gerçekleÅŸtirdiÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.