Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü pilotların "motivasyon notu" jandarmaya takıldı

FETÖ'nün darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili davanın sanıklarından eski pilot yüzbaşı Selahattin Yorulmaz, "yurtta sulh konseyi" üyesi Akın Öztürk'ün damadı eski yarbay Hakan Karakuş'a verdiği not jandarmaya takıldı. Karakuş notu sivillerin üzerine bomba yağdıran Mustafa Azimetli'ye attı. Jandarmanın müdahalesiyle ele geçirilen notun çözülmeyi engellemek amacıyla yazıldığı belirlendi.



Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Akıncı Üssü davasının sanığı eski F16 pilotu Selahattin Yorulmaz, duruÅŸma sırasında avucunda sakladığı notu FETÖ'nün "yurtta sulh konseyi" üyesi Akın Öztürk'ün damadı eski yarbay Hakan KarakuÅŸ'a verdiÄŸi sırada jandarma tarafından fark edildi.
 
GÄ°TME DÄ°YE BAÄžIRDI
 
Bunun üzerine görevliler KarakuÅŸ'tan notu almak istedi ancak KarakuÅŸ notu vermeyerek arka sırada oturan eski pilotbinbaşı Mustafa Azimetli'ye attı. Notu alıp cebine koyan Azimetli, jandarma personelinin ısrarına raÄŸmen notu teslim etmedi. Bunun üzerine Azimetli, görevli jandarma personeli tarafından nezarethaneye götürülmeye çalışıldığı sırada eski tuÄŸgeneral Necip Yılmaz, Azimetli'ye "gitme" diye bağırdı. Bu esnada diÄŸer sanıklar da duruÅŸmanın düzenini bozacak ÅŸekilde görevlilere tepki gösterdi.
 
Salonda gerekli emniyet tedbirleri saÄŸlandıktan sonra sanık Azimetli nezarethaneye alındı. Azimetli'nin üzerinde yapılan aramada, örgüt üyelerinin motivasyonunu saÄŸlamak ve çözülmenin önüne geçmek için kaleme alındığı belirlenen not ele geçirildi.
 
Darbe sanığı FETÖ'cülerin cezaevinde birbirlerini motive etmeye yönelik haberleÅŸtiklerini gözler önüne seren notta, din istismarı üzerinden örgütün çözülmesinin engellenmeye çalışıldığı belirlendi. Tutanak altına alınan nota iliÅŸkin Sincan Cezaevi yönetimi, sanıklar hakkında disiplin soruÅŸturması baÅŸlattı.
 
SoruÅŸturma kapsamında incelenen notun, daha önce FETÖ tutuklularında ele geçirilen, rüyalar ve sabırlı olmaları yönündeki telkinler içeren notlarla benzerlik gösterdiÄŸi tespit edildi. 
 
Darbe sanıklarının duruÅŸma salonunda birbirlerine yazdıkları notları yayarak örgüte baÄŸlılıklarını diri tuttuÄŸu, çözülmenin önüne geçmek, örgüt mensuplarına moral ve motivasyon saÄŸlamak amacıyla kaleme aldıkları belirlendi. Ayrıca soruÅŸturmada, mahkeme salonunda sanık Azimetli'ye "gitme" diye bağıran Necip Yılmaz'ın da görevli personele karşı tutukluları tahrik ettiÄŸi ve galeyana getirmeye çalıştığı tespit edildi.
 
FETÖ Ä°LE BAÄžLARININ OLMADIÄžINI SÖYLEMÄ°ÅžLERDÄ°
 
DuruÅŸma salonunda motivasyon notunu gizlemeye çalışan Selahattin Yorulmaz ve Mustafa Azimetli, 15 Temmuz'da Ankara semalarında bomba yaÄŸdıran F16 pilotlarıydı. Eski yarbay Hakan KarakuÅŸ ise o gece darbeci F16 pilotlarını koordine etti. CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nin çevresini bombalayan pilota "eline saÄŸlık" diyen KarakuÅŸ'tu.
 
Mahkemedeki savunmalarında FETÖ ile herhangi bir baÄŸları olmadığını, emir komuta içerisinde hareket ettiklerini savunan sanıkların üzerinde yakalanan notlar, darbe giriÅŸiminin plan, sevk ve idaresinin bir kez daha FETÖ'cü askerler tarafından yapıldığını gözler önüne serdi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.