Sosyal Medya

Güncel

Albayrak: Geçmişte Erdoğan'a soru sormak yerine iltifat yağdırmam yanlış ve sevimsizdi

Hakan Albayrak, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yaşadığı bir pişmanlığını dile getirerek "Geçmişte Erdoğan'a soru sormak yerine iltifat yağdırmam yanlış ve sevimsizdi" dedi.



Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, sosyal medya üzerinden 17-25 Aralık sürecinde katıldığı bir televizyon programına iliÅŸkin piÅŸmanlığını dile getirdi. Dönemin baÅŸbakanı ErdoÄŸan'ın ile katıldıkları programda Recep Tayyip ErdoÄŸan'a soru sormak yerine iltifat yaÄŸdırdığını söyleyen Albayrak, "Bunu ErdoÄŸan'ın yüzüne karşı ve hele öyle bir programda yapmamalıydım" dedi.
 
Albayrak, "17/25 Aralık sürecinde ErdoÄŸan'ın yanında militanca durmakla çok iyi ettim, ama bu militanca yandaÅŸlığı ErdoÄŸan'a gazeteci sıfatıyla soru sormam için çıkarıldığım bir TV programına taşımam tabii ki yanlış ve sevimsizdi. Åžunu da söylemeliyim ama: Yeri ve ÅŸekli uygun düÅŸmediyse de, o iltifatlar ErdoÄŸan'ın ziyadesiyle hak ettiÄŸi iltifatlardı. Evet, üniversitelerdeki kız öÄŸrenciler için istediÄŸimiz baÅŸörtüsü takma özgürlüÄŸünün bütün kamusal alan için getirilmesi gibi olaÄŸanüstü geliÅŸmeler gerçekten de 'Ben daha hayal bile etmeden...' dedirtiyordu bana. Kürt açılımı çerçevesinde atılan bazı radikal -müsbet manada radikal- adımlar, yerli silah sanayiinin inkiÅŸafındaki olaÄŸanüstü hız, ekonomide kriz gündeminden atılım gündemine geçiÅŸ (o zaman öyleydi) vs, vs, vs için ErdoÄŸan ve arkadaÅŸlarına duyduÄŸum minneti o programda o ÅŸekilde ifade ettiÄŸime piÅŸmanım ve bundan mahcubiyet duyuyorum, ama o halet-i ruhiyemde kötü bir ÅŸey görmüyorum, iyi ÅŸeyler görüyorum. ErdoÄŸan'ı eleÅŸtirmeme mani deÄŸildi o halet-i ruhiye" ifadesini kullandı.
 
ErdoÄŸan'ın bugün her zamankinden daha çok eleÅŸtirdiÄŸini dile getiren Albayrak, ErdoÄŸan'ın geçmiÅŸte arkadaÅŸları ile yaptığı güzel iÅŸleri de hayırla andığını söyledi. Albayrak paylaşımında ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Bugün yaptığı iÅŸlerden güzel bulduklarımı da öpüp başımın üstüne koyuyorum. Hal böyle olunca, ErdoÄŸan'a 'kategorik olarak' karşı çıkanlar ve herkesin de öyle yapmasını isteyenler bana -o TV programını filan öne sürerek- her halükarda 'Hadi len' diyorlar. Ben de 27 Nisan ve 17/25 Aralık süreçlerinde, hatta 15 Temmuz'da darbecilerin yanında yer aldıkları halde demokrasi havarisi pozlarına girenlere 'Hadi len' diyorum vesselam.
 
Bunların haricindeki kimselerin söz konusu TV programıyla ilgili iyi niyetli eleÅŸtirileri tabii ki başım gözüm üstüne. Öyle olmasaydı bu açıklamaya gerek duymazdım"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.