Sosyal Medya

Rusya’nın 10 nükleer santralinden 2’si, 1 hafta içinde devre dışı kaldı

Rusya’da halen faaliyette olan 10 nükleer santralden ikisinde, son bir haftada bazı ünitelerin devre dışı kaldığı bildirildi.



Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, Moskova’nın kuzey batısında bulunan Tver Bölgesinde yer alan ‘Kalinin Nükleer Santrali’nde bir dönüÅŸtürücüde meydana gelen kısa devre nedeniyle 4 reaktörden ikisi tamamen ve bir adedi de kısmen devre dışı kaldı.
 
Santralin Halkla Ä°liÅŸkiler Merkezi’nden yapılan açıklamada olay sırasında ekipmanın zarar görmediÄŸi kaydedildi. Olay günü santral tekrar enerji üretimine geri döndü.
 
Devlet nükleer enerji ÅŸirketi Rosatom’un yan kuruluÅŸu Rosenergoatom ise konu hakkında yaptığı açıklamada “Santral ve çevresindeki bölgede radyasyon oranları deÄŸiÅŸmeden normal seviyelerde kaldı” ifadelerini kullandı.
 
Kalinin santralinin su soÄŸutmalı 4 reaktörünün her biri 1000 MegaWatt elektrik üretim kapasitesine sahip. 1 numaralı reaktör 1984’te, 2 numara 1986’da, 3 numara 2004’te ve 4 numara 2011’de devreye alınmıştı. Arıza sonucu 1 ve 2 numaralar tamamen, 4 numaralı reaktör ise kısmen devre dışı kaldı.
 
Geçen hafta Cuma günü Beloyarsk ÅŸehrinde yer alan bir baÅŸka nükleer santralde de güvenlik mekanizması devreye girmiÅŸ ve santral devre dışı kalmıştı. Beloyarsk Nükleer Santrali’nde yapılan araÅŸtırmanın ardından elektrik üretimi Salı günü tekrar baÅŸlatıldı.
 
RUSYA / DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.