Sosyal Medya

Selçuk Özdağ: Babacan ekibi Davutoğlu ile çalışmak istemedi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, TV5'te yayınlanan "Suat Toktaş ile Düşünme Vakti" programında önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, Ahmet Davutoğlu'nun Ali Babacan ile görüştüğünü açıkladı.



DavutoÄŸlu - Babacan görüÅŸmesinin Åžubat ayında gerçekleÅŸtiÄŸini belirten ÖzdaÄŸ, "Sayın DavutoÄŸlu’na da, biz önde olalım siz bizim yardımcımız olun gibi teklifler yapıldığında da Sayın DavutoÄŸlu, kesinlikle Türkiye’yi düÅŸünerek böyle bir ÅŸey olabileceÄŸini, neden olmasın dediÄŸini ancak daha sonra Sayın Babacan’ı tenzih ederim ama bazılarının çalışmak istemedikleri arkadaÅŸlar naklettiler." dedi.
 
DavutoÄŸlu'nun ekibinde yer alan Selçuk ÖzdaÄŸ'ın açıklamaları ÅŸöyle:
 
MÄ°LLET AK PARTÄ°’DE KALIN DEMÄ°YOR
DavutoÄŸlu emin adımlarla hedefine doÄŸru yürüyor. Bu hedef, Türkiye’nin daha özgür daha müreffeh daha özgür olması, cumhuriyetini demokrasi ile taçlandırılması, hukuku adaletle buluÅŸturması, devletini liyakatle ve ehliyetle ilgili çalışmaları devam ediyor. Manifestonun devamı olacak. Yarın Türkiye’nin fotoÄŸrafını çekecek. Gelecek tasavvuru ile de ilgili yarın ipucu verecek. Bundan sonra 3-4 ilde daha konuÅŸması var. Ege, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz’de konuÅŸma yapmak istiyor. Yaz boyunca tamamlamak istiyor. Millet kendisini hangi yol haritasını çizdiyse, bu iki ay içerisinde de gideceÄŸi ÅŸehirlerde nasıl yol haritası çizecekse, bu istikamet doÄŸrultusunda yürüyecek. Millet ne derse onu yapacağız ama millet AK Parti'de kalın demiyor. Millet önce Ak Parti’de kalın diyordu artık demiyor.
 
AK PARTÄ° Ä°ÇÄ°NDE KALACAKLAR MI?
GeçmiÅŸte ayrılanlar oldu, ne oldu, bugünde ayrılanlar olabilir, ne oldu, boÅŸ çuval ifadelerini doÄŸru bulmuyorum. EÄŸer boÅŸ çuvalsa bu arkadaÅŸlar, neden CumhurbaÅŸkanlığı, BaÅŸbakanlık, Genel BaÅŸkanlık yaptı bu arkadaÅŸlar. Bence Türkiye’de artık AK Parti’nin söylemlerinde öÄŸrendiÄŸimiz kadar, bu söylemleri devam ettirecekler gibi ama ettirmezler ise, Türkiye’nin bütünlüÄŸü noktasında çaba sarf ederler, adaleti meydana getirirlerse, bürokrasi de yeniden bir ÅŸekillenme meydana gelirse, dış politika düzelirse, ekonomide bir düzelme meydana gelirse, bugüne kadar bir adım atıldı mı, ben atılmayacağını düÅŸünüyorum, atılmasından memnuniyet duyarız,
 
"BİZ MAKAN VE MEVKİ PEŞİNDE DEĞİLİZ"
Biz makam ve mevki peÅŸinde deÄŸiliz. EÄŸer olsaydı, Sayın DavutoÄŸlu BaÅŸbakanlığı döneminde tavırlar koymazdı. Mesela, MKYK’da karar almıştık. Hiç kimsenin, birinci derecede akrabası olmayacaktı. 3 dönemi biten milletvekillerinin ya kızları ya oÄŸulları ya ÅŸunlar ya bunlar milletvekili olmak için can atıyordu. DavutoÄŸlu bir karar almıştı. Siyasi etik, ÅŸeffaflık yasası çıkarmak istedi. Sayın CumhurbaÅŸkanının, sadece devletin açılışlarına katılmasını, partinin bir genel baÅŸkanı olduÄŸunu, seçim çalışmaları yapacağını ve ayrıca 7 Haziran seçimlerinde yapılanları gördük. 40.9 ardından ise 81 ilin gezilmesi ve milletvekili listelerinde de istisnalar hariç akrabalarının olmaması sonucunda 49.5. Bunlarla ilgili Sayın DavutoÄŸlu’nun çıkışları olmasaydı, tavır koymasaydı BaÅŸbakanlığa devam ederdi.
 
"CHP Ä°LE BÄ°RLÄ°KTE HAREKET EDELÄ°M"
Türkiye’deki STK’lar güçlü olmalı ama siyasallaÅŸmamalı, devleti ele geçirme çabasında olmamalı. Neden 50+1 getirildi. Yasa olmamasına raÄŸmen MHP ile neden ittifak yapıldı. Yasa yoktu ama çıkarılmamıştı. Her partinin dokusunu neden bozduk. Neden partilerin özgül yapısını bozarak seçimlere giriyoruz ki. Neden böyle bir kamplaÅŸmaya, kutuplaÅŸmaya meydan verdik.
 
1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. CHP ile koalisyon görüÅŸmeleri yapıyoruz. CHP’ye kısa vadeli bir hükümet kuralım teklifi yapılmış. CHP bunu kabul etmemiÅŸ çünkü uzun yıllar muhalefet etmiÅŸ iki parti. Nasıl baÅŸarılı olacağız, baÅŸarılı olursa devam edelim denilmiÅŸ. MHP’ye yapılan 4 teklifte de, uzun vadeli, kısa vadeli, seçim ve azınlık hükümeti teklifi yapılmış, makes bulmamış. Erken seçim kararı alınmıştı. Burada Sayın DavutoÄŸlu’nu nasıl tasfiye etmiÅŸlerse aynı kiÅŸiler o listelere de müdahale etmiÅŸlerdir. Partide Sayın CumhurbaÅŸkanının bir ağırlığı var. CumhurbaÅŸkanı olduktan sonrada genel baÅŸkanlığı bırakmak istememiÅŸtir. Burada yapılması gereken ya tam baÅŸkanlık, ya sembolik bir CumhurbaÅŸkanlığı olmalıydı. Bu sistem kavga ettirir. 15 Temmuz’dan sonra ben ÅŸunu söyledim partimizin ileri gelenlerine, bir darbe giriÅŸimi oldu, bu darbe giriÅŸiminin arkasında egemen güçler var. Gelin, CHP ile birlikte hareket edelim. Buyurun bu darbeyi her yönü ile araÅŸtıralım.
 
"ERKEN BÄ°R SEÇÄ°M KAPIMIZI ÇALACAK"
Türkiye’de yeni parti neden konuÅŸuluyor. Niçin? Bir ihtiyaç var ki konuÅŸuluyor. Herkesin kurma hakkı var. Her milletvekili bizim için deÄŸerlidir. Eski yeni tüm yeni milletvekilleri ile görüÅŸüyoruz. Bu noktada Sayın DavutoÄŸlu etik deÄŸerlere önem veriyor. Türkiye’nin de yakın zamanda erken bir seçim kapısını çalacak gibi görünüyor. Tekrar bir 16. seçim yaÅŸamak istemiyoruz. Türkiye’de her seçim 2 milyara, 2 katrilyona mal oluyor. Aynı zamanda 3 ayımızı alıyor. Zaten biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Yeni yeni kalkınan bir ülkeyiz. 17 yılda 16 seçim doÄŸru deÄŸildir. Bütün milletvekilleri ile görüÅŸüyoruz zamanı gelmeden etik deÄŸil.
 
BABACAN Ä°LE GÖRÜÅžME SONRASI "DAVUTOÄžLU’NA KARÅžI REZERV GÖRDÜK"
Ä°kisi de kıymetli, ahlaklı siyasetçiler. Ama bugün itibariyle yaklaşık 7-8 ay önceki görüÅŸmeyi ifade etmek isterim kamuoyuna. Åžubat ayında, Ali Babacan bey kendisi ile görüÅŸmeye geldiÄŸinde, ne yapmak istiyorsunuz diye sorduÄŸunda onlar, “Türkiye ile ilgili böyle bir düÅŸüncelerinin olduÄŸunu", siyaset arayışı içinde, bunu parti olarak söylemiyorum kesinlikle. Sayın DavutoÄŸlu’na da, biz önde olalım siz bizim yardımcımız olun gibi teklifler yapıldığında da Sayın DavutoÄŸlu, kesinlikle Türkiye’yi düÅŸünerek böyle bir ÅŸey olabileceÄŸini, neden olmasın dediÄŸini ancak daha sonra Sayın Babacan’ı tenzih ederim ama bazılarının çalışmak istemedikleri arkadaÅŸlar naklettiler. Bunlar sayın DavutoÄŸlu ile beraber yürümek istemediklerini, birlikte hareket etmek istemedikleri ifade ettiler. GördüÄŸümüz kadarı ile okuduÄŸumuz kadarı bir partileÅŸme süreci baÅŸlattıklarını görüyoruz. Sayın DavutoÄŸlu, burada bir hırsının olmadığını göstermek adına aynen 3 yıl önce Ak Parti kongresinde nasıl görevi bıraktıysa, bugünde aynı ÅŸekilde Türkiye’ye zarar vermemek adına peki demiÅŸti. Sonra bazılarının Sayın DavutoÄŸlu’na karşı rezervlerini gördük.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.