Sosyal Medya

Güncel

Fetullah Gülen'in yeğenlerine hapis cezası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 12'şer yıl hapisle cezalandırıldı.



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeÄŸenleri Åžamil Gülen ile Tavus Bin Keysan Gülen'e, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'ÅŸer yıl hapis cezası verildi.

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya sanıklar, tutuklu bulundukları Sakarya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) aracılığıyla katıldı. Sanıkların avukatı ise duruÅŸma salonunda hazır bulundu.

Esasa iliÅŸkin mütalaaya karşı savunma yapan sanıklardan Åžamil Gülen, örgütün mahrem yapılanması içinde "asker imamı" olduÄŸu ve bu kapsamda Ankara'ya gelip gittiÄŸi yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Gülen, Ankara'ya hastanede yatan babasını ziyaret için geldiÄŸini öne sürdü.

Genelkurmay BaÅŸkanlığıyla GSM hattı üzerinden yaptığı görüÅŸmelere deÄŸinen Åžamil Gülen, 10 yıldır çalıştığı telekomünikasyon firmasında, son 3 yıl askeri hatlardan sorumlu olduÄŸunu, arıza meydana geldiÄŸinde ilgili askerlerce arandığını ve arızanın giderilmesi için ekip gönderdiÄŸini belirterek, askerlerle yaptığı görüÅŸmelerin bu iÅŸle ilgili olduÄŸunu iddia etti.

Örgütün yayın organlarına abone olduÄŸunu soruÅŸturmayı yürüten savcıya verdiÄŸi ifadede söylediÄŸini aktaran Åžamil Gülen, ByLock kullanmadığını öne sürdü, terör örgütü üyeliÄŸi suçlamasını da kabul etmedi.

Tavus Bin Keysan Gülen ise adına kayıtlı telefonlarla bazı örgüt yöneticilerini aradığı yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Gülen, söz konusu telefonları yatalak babası için aldığını, telefonların babası tarafından kullanıldığını iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.