Sosyal Medya

Güncel

Gözler hükümette: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı’nda biner liralık bayram ikramiyesi alan emekliler, Kurban Bayramı’nda da aynı ikramiyeyi alacak. Kurban Bayramı’na ilişkin ikramiyelerin 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı’yla ilgili bir diğer önemli beklenti de tatil süresiyle ilgili olacak. Hükümetin de bayram tatilini 9 güne çıkarmak için harekete geçeceği belirtiliyor.



11-14 AÄŸustos arasında kutlanacak Kurban Bayramı’nda Arife gününün 10 AÄŸustos Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle emeklilere ödenen ikramiyelerin 5-9 AÄŸustos arasında ödenmesi bekleniyor. Emekli maaÅŸ ve ikramiyelerinin verileceÄŸi tarih, SGK’nın resmi açıklamasıyla kesinleÅŸecek.
 
KÄ°MLER ALIYOR?
 
Ramazan Bayramı ikramiyeleri, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı baÄŸlanan emeklilere de verilecek. Bunun yanı sıra bayramda maaÅŸ almaya hak kazanan yaÅŸlılık aylığı, vazife malullüÄŸü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iÅŸ göremezlik geliri almakta olan kiÅŸiler, ÅŸehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, ÅŸampiyon sporcular ve terör maÄŸduru sivil vatandaÅŸlar ile bu kiÅŸilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanacak.
 
Ä°kramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanacak.
 
9 GÜN TATÄ°L BEKLENTÄ°SÄ°
 
Milliyet gazetesinin haberine göre, Kurban Bayramı’yla ilgili bir diÄŸer önemli beklenti de tatil süresiyle ilgili olacak. Normalde 11 AÄŸustos Pazar ile 14 AÄŸustos ÇarÅŸamba günleri arasında kutlananacak olan Kurban Bayramı tatili, 15 AÄŸustos PerÅŸembe ve 16 AÄŸustos Cuma günlerinin de idari izinle eklenmesi halinde, 9 güne çıkacak. 9 günlük tatil, özellikle turizmdeki doluluk oranlarının artması açısıdan da önem taşıyor. Hükümetin de tatili 9 güne çıkarmak için harekete geçeceÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.