Sosyal Medya

Güncel

Ulaştırma Bakanı Turhan açıkladı: Türkiye ulaşımda tek karta geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın açıklamasına göre yıl sonuna kadar kullanıma sunulması beklenen Türkiye Kart ile birlikte vatandaşlar metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binebilecek.



Türkiye gazetesinden Osman ÇobanoÄŸlu'nun haberine göre UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yıl sonuna kadar yedi ÅŸehirde pilot uygulamasına baÅŸlanacak Türkiye Kart ile tüm ÅŸehirlerde tek kart uygulamasına geçileceÄŸini bildirdi.
 
Proje için, PTT’yi görevlendirdiklerini ifade eden Turhan ÅŸöyle konuÅŸtu:
“Bu kapsamda PTT gerekli çalışmaları sürdürüyor.  Projenin 2019 yılı sonuna kadar Konya baÅŸta olmak üzere Ankara, Ä°stanbul, Bursa, Kayseri, KahramanmaraÅŸ ve Düzce illerinde uygulamaya alınmasını planlamış bulunuyoruz ve bu doÄŸrultuda da hızla ilerliyoruz. Türkiye Kart, vatandaÅŸların ulaşım hizmetlerine tam entegrasyonunu gerçekleÅŸtiren daha uygun ÅŸartlarda tek kart üzerinden bütün hizmetlerin satın almasını saÄŸlayan önemli bir proje. Vatandaşımız, tüm Türkiye’deki kara, hava ve deniz yolu ulaşım araçlarını Türkiye Kart ile kullanabilecek ve bu tek kart sayesinde vatandaşımızın hayatı kolaylaÅŸacak."
 
Uygulama hayata geçirildiÄŸinde metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilmesi bekleniyor. Böylece ÅŸehir deÄŸiÅŸtirildiÄŸinde ayrı bir kart almak gerekmeyecek. Talep eden belediyeler, karta kendi ÅŸehirlerine özel ÅŸehircilik uygulamaları yükleyebilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.