Sosyal Medya

Güncel

Halid Meşal'den Türkiye'ye teşekkür

Hamas eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlilerin Türkiye'de ağırlanması ve tedavi edilmeleri dolayısıyla Türkiye'ye müteşekkir olduklarını bildirdi.



Hamas'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Halid MeÅŸal, Ä°stanbul'da çeÅŸitli saÄŸlık merkezlerinde tedavi gören Filistinlileri ziyaret etti.

Ä°ÅŸgalci Ä°srail'in saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavilerini üstlenmesi vesilesiyle Türkiye'ye teÅŸekkür eden MeÅŸal, "Kahraman yaralılarımız, ÅŸan ve ÅŸeref tablosu çizdiler, Filistin ve ümmet için sahip oldukları en deÄŸerli ÅŸeyleri feda ettiler" ifadelerini kullandı.

MeÅŸal, Hamas olarak yaralılara ve ailelerine gerekli tüm desteÄŸin saÄŸlanacağını belirterek, Türkiye'de ağırlanmaları ve tedavilerinin yapılmasından dolayı da Türkiye'ye müteÅŸekkir olduklarını dile getirdi.

Filistinliler, abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin Ä°srail sınırında 30 Mart 2018'den bu yana "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

Ä°ÅŸgalci Ä°srail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateÅŸ açıyor. Ä°srail askerlerinin bir yılı aÅŸkın süredir devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde ÅŸu ana kadar 200'den fazla Filistinli ÅŸehit oldu, binlercesi yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.