Sosyal Medya

15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı bütün kanallar gördü... Biri hariç

Fatih Altaylı, Fox TV ve diğer büyük kanalların hepsinin Erdoğan'ın konuşmasını canlı aktardığını belirtirken, ATV'nin rutin dizi yayınına devam ettiğini aktardı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, dün akÅŸam Atatürk Havalimanı'nda 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin üçüncü yıl dönümünde bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise, bugünkü köÅŸesinde konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"AÄ°LEDEN OLUNCA..."

Fatih Altaylı, Fox TV ve diÄŸer büyük kanalların hepsinin ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasını canlı aktardığını belirtirken, ATV'nin rutin dizi yayınına devam ettiÄŸini aktardı.

Fatih Altaylı, bu durumun tek bir nedeni olduÄŸunu ifade edip, Sabah / ATV Grubu'nun ErdoÄŸan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Albayrak’a yakınlığıyla bilinmesine atıfta bulundu.

Altaylı, "Herkes CumhurbaÅŸkanı’nın konuÅŸmasını yayınlarken, dizi yayınlayarak daha yüksek rating ve dolayısı ile daha yüksek reklam geliri elde etmek. Ve hem ratinglerde hem de gelirde rakiplerinin önüne geçmek. Aileden olunca, böyle küçük şımarıklıklar hoÅŸgörülür" dedi.

Öte yandan, ErdoÄŸan'ın konuÅŸması sırasında, ATV'de "Canevim" adlı dizinin yayınlandığı görüldü. Dizi, 20:00'da baÅŸlayıp, 00:00'da biterken, daha sonra ise Müge Anlı'nın sunduÄŸu Güven Bana adlı programa yer verildi.

* ATV'de Erdoğan'ın konuşması sırasında yayımlanan dizi

* Fox TV, 15 Temmuz için özel yayın yaptı

* CNN Türk ve Habertürk'te 15 Temmuz'da ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasını canlı verdi.

Fatih Altaylı'nın yazısı ise şu şekilde:

"Dün CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 15 Temmuz için halkı davet ettiÄŸi Atatürk Havalimanı’ndaki konuÅŸmasını tüm televizyonlar canlı yayınlarken bunun bir istisnası vardı.

2008’den bu yana AK Parti’nin resmi televizyonu gibi algılanan ATV.

5 büyük kanalın, Fox TV dahil, dördü CumhurbaÅŸkanı’nın konuÅŸmasını normal yayınlarını keserek canlı olarak aktarırken, ATV tınmadı bile.

Dizisini yayınlamaya devam etti.

Bazıları buna çeÅŸitli anlamlar yüklemiÅŸler.

Bence tek bir nedeni var.

Herkes CumhurbaÅŸkanı’nın konuÅŸmasını yayınlarken, dizi yayınlayarak daha yüksek rating ve dolayısı ile daha yüksek reklam geliri elde etmek.

Ve hem ratinglerde hem de gelirde rakiplerinin önüne geçmek.

Aileden olunca, böyle küçük şımarıklıklar hoÅŸgörülür."

Odatv

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.