Sosyal Medya

Güncel

'S-400’ler çok yakında bölgedeki diğer ülkelerde de görülecek'

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatının çok yakında sadece Türkiye'ye değil, bölgenin diğer ülkelerine de yapılacağını açıkladı.



Russia Today (RT) televizyonuna konuÅŸan Slutskiy, “Türkiye, bu ülkelerin ilki. Bölgeye Rusya'dan hem S-400'ler, hem de daha modern silahlar mutlaka gelecek. Sıkı bir iÅŸbirliÄŸi yapacağız, bu iÅŸbirliÄŸinin hacmi çok büyük. Ve bu iÅŸbirliÄŸini mümkün olan her ÅŸekilde arttırmamız gerektiÄŸine inanıyorum. Buna benzer ihtiyaçları olduÄŸunu söyleyen çok önemli ve çok büyük ülkeler var ve bu ihtiyaçlar elbette ki karşılanacak” ifadelerini kullandı.

Rus vekil, ‘teslimatların gerçekleÅŸeceÄŸini, bunun en yakın zamanda olacağını' da sözlerine ekledi.

"BÄ°RÇOK KONGRE ÜYESÄ° VE SENATÖRLE TEMAS HALÄ°NDEYÄ°Z"

Slutskiy, Rus parlamenterlerin ABD'li bazı senatörler ve kongre üyeleriyle temas halinde olduklarını da dile getirdi, dünyanın en büyük nükleer güçleri olan Rusya ve ABD'nin birbirleriyle bu kadar yıkıcı bir iliÅŸki içinde olmaya hakları olmadığını belirtti:

“Ä°liÅŸkilerimizi bir ÅŸekilde yapıcılık kazandırmalıyız ve ben, ülkelerimizin arasındaki parlamenter diplomasisinin potansiyelini devreye alacağımızı düÅŸünüyorum. Aslında ÅŸu anda da birçok kongre üyesi ve senatörle temas halindeyiz. Fakat onları zor durumda bırakmamak için isimlerini canlı yayında vermeyeceÄŸim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.