Sosyal Medya

Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak: Ak Parti'nin büyüsü bozuldu

Albayrak, "İşsizlik" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:



"AK Parti için büyünün bozulması ifadesi bundan yıllar önce kullanılmıştı ama sanırım sadece Ä°stanbul seçim sonuçlarına deÄŸil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına baÅŸlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, “büyü bozuldu” ifadesini kullanmanın tam vaktidir.
Yeni parti çalışmalarına ilerleyen günlerde deÄŸineceÄŸim, ama AK Parti’nin toplumun yarısından çoÄŸuyla kurduÄŸu özel bağın gevÅŸemeye, eprimeye baÅŸlamasının miladı hakkında muhtelif rivayetler olsa da, görünür olduÄŸu ilk nokta Ä°stanbul seçimleriydi. Dolayısıyla oradan alarak tahlile devam edelim.
Ekonomi, dünyanın her yerinde olduÄŸu gibi Türkiye’de de seçmen davranışını yönlendiren önemli faktörlerden biri. Ve AK Parti ile millet arasında gönül bağı diyebileceÄŸimiz derecede kavi ÅŸekilde kurulan iliÅŸki, 17 yıllık zaman zarfında hiçbir vakit ekonomi ile sınanmamıştı.
Bu bir ilk.
Elbette “iki kilo patatesle, üç soÄŸana ÅŸehri verdi Ä°stanbullu” diyenlerden deÄŸilim, bu cümleyi kurmak eski muktedirlerin düÅŸtüÄŸü kibir hatasına düÅŸmek olur ki, zaten 15 Temmuz’da kelleyi koltuÄŸa alıp sokaklara çıkan, vatan uÄŸrunda ÅŸehitler, gaziler veren bu milletin hak ettiÄŸi yargı da bu olmazdı doÄŸrusu.
Ä°stanbul’un CHP’ye geçmesi noktasına gelinmesinde birden çok faktör rol oynadı. Büyünün bozulmasına neden olan ve çoÄŸu maddi olmayan bu faktörlerin bir kısmına daha önce deÄŸinmiÅŸtim. Ekonomi ise maddi sebepler arasında ve kabul edelim ki sıkı bir sebep. Türkiye’de bir süredir hayat pahalılığının yanı sıra iÅŸsizlik oranı çok yüksek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.