Sosyal Medya

Mehmet Şimşek Ekonomi Bakanlığının başına geçecek mi? Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama....

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, AK Parti ve yeni partiye ilişkin kulis bilgileri vermeye devam ediyor. Alçı son olarak eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ekonominin başına geçip geçmeyeceği konusunda Erdoğan'ın talimatının olup olmadığını araştırdı.



Mehmet ÅžimÅŸek’e “dön” mesajı gitti mi?

Birkaç gündür kulağıma, çok da önemsediÄŸim ve güvendiÄŸim kaynaklardan bir dedikodu geliyordu. Rivayete göre SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca ve iÅŸadamı Cemal Kalyoncu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın bilgi ve isteÄŸi doÄŸrultusunda Mehmet ÅžimÅŸek’e gidip, yeniden hükümette görev alması ve ekonominin başına geçmesi konusunda nabız yoklamışlar. Bu iddia bayağı “iddialı çevrelerde” konuÅŸulmaya baÅŸlayınca ben de kaynağına, Sayın Fahrettin Koca’ya sordum. “Var mı bu söylentinin aslı astarı?” dedim.

Bakan Koca bana gülerek ÅŸunları söyledi:

“Cemal Kalyoncu’nun düÄŸününde Mehmet ÅžimÅŸek ile yan yana oturduk. Masada sohbet sırasında Sayın ÅžimÅŸek ‘Sizi Bakanlığınız için tebriÄŸe gelemedim, müsaitseniz uÄŸramak isterim’ dedi. Ben de bundan memnuniyet duyacağımı ifade ettim ve bir hafta sonrası için bir tarih verdim. Ancak tam o tarihte Sayın CumhurbaÅŸkanı ile birlikte katılmam gereken bir program çıktı ve randevuyu iptal etmem gerekti. Daha sonra da Mehmet Bey yurt dışına gitti.

Bundan 3-4 hafta önce buraya geldiÄŸinde aradı ‘Ben buradayım, o zaman görüÅŸememiÅŸtik’ dedi ve bunun üzerine ziyaretime geldi. Ancak ziyarette bahsettiÄŸiniz gibi bir konu hiç açılmadı. Bir nezaket ziyaretiydi. Sayın CumhurbaÅŸkanının talimatı ya da isteÄŸi söz konusu olmadığı gibi bir teklif de söz konusu deÄŸil.” Kaynak: Nagehan Alçı: 'Dön' mesajı gitti mi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.