Sosyal Medya

Güncel

Srebrenitsa için çağrı: BM askerleri ve soykırıma göz yuman yetkililer yargılansın

Türkiye Çerkes Forumu Genel Başkanı Muammer Akgül, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Srebrenitsa'yı korumakla görevlendirilen Hollanda ordusuna bağlı askerler başta olmak üzere, soykırıma göz yuman ve aracılık eden tüm yetkililerin katliamın sorumlusu olarak yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.



Türkiye Çerkes Forumu Genel BaÅŸkanı Muammer Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, Bosna savaşının yaÅŸandığı yıllarda BM'nin güvenli bölge ilan ettiÄŸi Srebrenitsa'nın, 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladiç'e baÄŸlı Sırp birlikleri tarafından iÅŸgal edildiÄŸini hatırlatarak, iÅŸgal üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil BoÅŸnakların Sırplara teslim edildiÄŸini bildirdi.

Otobüs ve kamyonlara bindirilen BoÅŸnaklardan 8 bin 372'sinin götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda hunharca katledildiÄŸini aktaran Akgül, katledilen insanların cenazelerinin ise toplu mezarlara gömüldüÄŸüne iÅŸaret etti.

Akgül, ÅŸunları kaydetti:

"Avrupa'da, Ä°kinci Dünya Savaşı'nın ardından yaÅŸanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa'da 24 yıl önce yaÅŸanan soykırımı bir kez daha kınıyoruz. BM tarafından Srebrenitsa'yı korumakla görevlendirilen Hollanda ordusuna baÄŸlı BM askerleri baÅŸta olmak üzere, soykırıma göz yuman, aracılık eden tüm yetkililerin katliamın sorumlusu olarak yargılanmasını talep ediyoruz. BM'yi, Ratko Mladiç'in suç ortağı olarak gördüÄŸümüzü tüm dünyaya deklare ediyoruz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.